Crizantema de Aur Târgovişte: Lansare de carte Teodor Vasiliu

coperta-carte-crizantema-vasiliu

”Istoria Crizantemei de Aur”, scrisă de Teodor Vasiliu, a fost lansată în prima zi a Festivalului Crizantema de Aur de la Târgovişte, 2015. Este o ediţie revizuită şi adăugită.

Cartea are 751 de pagini în care sunt prezentate toate ediţiile festivalului Crizantema de Aur de până acum, interviuri, ”portrete” ale marilor artişti participanţi de-a lungul timpului la festival. De asemenea sunt prezentaţi laureaţii festivalului de la ediţiile 1968-2014. Cartea cuprinde şi fotografii alb negru sau color de la ediţiile Festivalului Crizantema de Aur.

Cuvântul înainte al acestei ediţii a cărţii aparţine primarului interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

carte-vasiliu-crizantema

”Festivalul Naţional de Romanţe ‘Crizantema de Aur’ este cu adevărat o nestemată culturală pe coroana voievodală a cetăţii Târgovişte (…). Îmi doresc ca şi ediţia din acest an a ‘Crizantemei de Aur’ să scrie o nouă pagină frumoasă în istoria festivalului, iar prezenta monografie să ajungă în casele tuturor laureaţilor de până acum, ca un semn de preţuire din partea organizatorilor”, scrie Cristian Stan în cuvântul înainte.

”Dacă vă spun doar că m-am plimbat, de multe ori, la braţ cu regina romanţei, Ioana Radu, prin Târgovişte şi că aceasta îmi vorbea cum numai mama o mai făcuse, că am recitat ‘Trubadurul’, acompaniat de Nicuşor Predescu cu vioara-i fermecată, vegheat de lacrimile de emoţie ale marilor artişti prezenţi în juriu, că am fost apropiat maeştrilor George Sbârcea şi Ion Vasiliu…”, spune autorul în preambulul cărţii, într-un articol intitulat ”Din dragoste pentru ‘Crizantema de Aur’ şi la ediţia din 2015”.

lansare-carte-vasiliu-crizantema

Cartea, în ediţia revizuită şi adăugită, a fost lansată, joi, în foaierul Teatrului Tony Bulandra. Prezentatorul evenimentului, Octavian Ursulescu, a făcut referire şi la sprijinul financiar acordat de Consiliul Local Târgovişte pentru reeditarea monografiei Festivalului Crizantema de Aur.

Autorităţile au achiziţionat 500 de cărţi. Acestea au fost oferite, gratuit, celor prezenţi la lansarea de carte. De asemenea laureaţii ediţiei 2015 a festivalului vor primi câte un exemplar. Costul unui volum nu este precizat.

error: Conţinut protejat !!