Dâmboviţa: Femeie păcălită cu 15.000 de lei prin metoda ”premiul”, la bancă i s-a spus că poate fi înşelătorie

Dâmboviţa: Femeie păcălită cu 15.000 de lei prin metoda ”premiul”, la bancă i s-a spus că poate fi înşelătorie

O femeie de 64 de ani din Titu a fost păcălită prin meoda ”premiul” cu 15.000 de lei, deşi a fost avertizată de angajaţii băncii de unde a făcut transferul că poate fi o înşelătorie, însă a ţinut să efectueze operaţiunea bancară.

Femeia a fost contactată telefonic de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi reprezentantul unei companii de telecomunicaţii şi care i-a adus la cunoştinţă că a câştigat 12.000 de euro. Totodată, pentru a intra în posesia acelui premiu, femeii i s-a solicitat să depună într-un cont 15.000 de lei.

”În ciuda faptului că angajatele băncii i-au atras atenţia persoanei vătămate asupra suspiciunii „premiului”, femeia a urmat indicaţiile primite prin telefon, ulterior dându-şi seama că a fost înşelată”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Femeia a anunţat miercuri Poliţia. Acum poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale acestor infracţiuni, poliţiştii recomandă: nu luaţi în considerare eventualele apeluri/mesaje prin care vi se comunică că aţi fost desemnat câştigător al vreunui premiu, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs; nu daţi curs cererilor de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi un prejudiciu bănesc; nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii. Plata impozitelor sau a altor taxe se realizează numai după încasarea premiilor.

De asemenea poliţiştii spun să nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi de credit sau de debit, prin e-mail sau fax şi să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.

error: Conţinut protejat !!