Târgovişte: Preţul parcărilor rezidenţiale va fi redus cu peste 50%

parcare-micro-6-03

Preţul parcărilor rezidenţiale din Târgovişte va fi redus, de anul viitor, cu peste 50%, a anunţat, joi, primarul interimar Cristian Stan.

”Pe proiectul de modificare a taxelor şi impozitelor locale urmează ca, începând cu anul 2016, tarifele pentru parcare să suporte următoarele modificări: în momentul de faţă avem 44 de lei/lună pe zona supravegheată video se va ajunge la 20 de lei/lună, iar pe zona nesupravegheată video de la 30 lei/lună vom avea 12 lei/lună. Este o modificare care vine în urma audienţelor în cartiere pe care noi le desfăşurăm, cetăţenii ar fi mult mai interesaţi să vină să plătească o taxă mai mică să îşi rezerve locul de parcare decât să plătească tarife mari”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a precizat că în momentul de faţă sunt foarte puţine locuri de parcare rezidenţiale plătite, câteva sute. Numărul locurilor de parcare rezidenţiale este de câteva mii, nu se ştie exact cifra pentru că în zona PIDU-rilor (planuri integrate de dezvolatre urbană) este în curs numerotarea locurilor de parcare.

Întrebat de reprezentantul stiriDB dacă ia în calcul şi reducerea tarifului la parcările de pe marginea drumurilor, primarul Târgoviştei a răspuns: ”în momentul de faţă nu sunt în măsură să propun consiliului local acest lucru, dar din discuţiile pe care le am cu operatorul de transport şi cel care a concesionat parcările, două, trei parcări vor fi fără plată, mă gândesc la parcările din zona Finanţelor şi din zona centrală”.

error: Conţinut protejat !!