EXCLUSIV Târgovişte: Consilierii locali de acord cu controversata vignetă pentru centrul oraşului

trafic-centru-bariera

Consilierii locali din Târgovişte au aprobat, miercuri, Planul de Mobilitate Urbană al municipiului, în care se propune introducerea unei vignete pentru circulaţia în zona centrală.

În volumul II – Programul de acţiuni Planul de mobilitate urbană există acţiunea 33 ”Restrictionare a accesului in interiorul inelului de circulatie pe baza de vigneta”.

prtsc vigneta

Acţiunea este propusă pentru implementare pentru perioada 2016-2017.

Autorităţile vor, conform acestui document, să introducă o taxă (vignetă) pentru cei care vor să circule cu maşina în centrul oraşului. Tot pentru reducerea circulaţiei cu maşinile prin oraş municipalitatea îşi propune mărirea taxei de parcare în anumite zone.

În concluzie, dacă nu au reuşit să facă parcări şi drumuri, autorităţile cer să nu se mai circule şi astfel problema e rezolvată.

Nu s-a stabilit nici cuantumul vignetei și nici de când ar putea intra în vigoare. Există și posibilitatea ca vigneta să nu fie introdusă.

stiriDB a scris despre această propunere de introducere a vignetei încă din aprilie 2015, ea fiind prevăzută şi în strategia de dezvoltare a municipiului, iar atunci primarul interimar Cristian Stan preciza că este doar o propunere, se va face o analiză temeinică şi vor fi menţinute numai măsurile necesare.

În şedinţa de miercuri consilierii au aprobat Planul de Mobilitate Urbană. Nu putem spune care dintre consilieri a votat pentru şi care împotrivă, votul fiind electronic şi secret pentru cei prezenţi la şedinţă. Se afişează pe două monitoare din sala de şedinţă trei prisme cu numere în dreptul lor care reprezintă numărul de voturi pentru, abţineri şi împotrivă. Nu se afişează nicăieri, în mod transparent, cum cere legea, nominal, cum au votat consilierii locali.

Consilierii au respins Strategia de Dezvoltare a municipiului, realizată de aceeaşi firmă, Alter Ego din Bucureşti, pentru 1,5 miliarde de lei vechi.

Planul de mobilitate şi strategia sunt postate pe pagina de internet a Primăriei Târgovişte. Autorităţile nu au organizat nicio dezbatere publică pe tema strategiei, pe acest subiect exprimându-şi nemulţumirea şi consilierii locali care au spus că au şi ei observaţii de adus.

error: Conţinut protejat !!