EXCLUSIV Primăria Târgovişte vrea să plimbe turiştii cu autobuz City Tour prin oraş

tur-turisti-strategie

Autorităţile locale vor să introducă în Târgovişte autobuze de tip City Tour pentru a-i plimba pe turişti prin municipiu, propunerea se regăseşte în Planul de Mobilitate Urbană al Târgoviştei ca acţiune pentru 2014-2020.

”Utilizarea potentialului turistic si valorificarea acestuia prin infiintarea unei linii de transport in comun in scop turistic – tip City Tour; Achizitionarea unor autocare pentru City Bus. Aceasta acțiune poate fi pusa in aplicare imediat dupa aprobarea P.M.U.D”, este acţiunea nr. 8 din plan.

Nu se precizează nimic în strategie despre costuri estimative ale propunerii sau despre surse de finanţare.

Astfel, miile de turişti care se plimbă haotic prin municipiu vor fi duşi la obiective în mod organizat, cu autobuzul. Avantaj ar fi că turiştii nu îşi mai rup maşinile personale în gropile din Târgovişte.

O problemă ar apărea dacă autobuzul turistic pleacă din faţa Turnului Chindiei, greu de spus unde s-ar mai putea duce, să vadă turistul din autobuz…ce? Dacă ar pleca de pe centrul vechi ar putea veni până în faţa Complexului Muzeal Curtea Domnească şi apoi….nu prea ar mai avea unde.

Nu este singura propunere de acest tip din planul de mobilitate urbană şi strategia de dezvoltare a orașului, stiriDB a mai scris şi despre Ialomiţa – canal navigabil sau taxă pentru cei care circulă cu maşina în centru.

Strategia a costat 1,5 miliarde de lei vechi, iar consilierii locali o vor aproba în şedinţa de miercuri.

Strategia de dezvoltare şi planul de mobilitate sunt postate pe site-ul primăriei Târgovişte.

UPDATE Strategia de dezvoltare a municipiului Târgovişte nu a fost aprobată în şedinţa de consiliu local de miercuri, în schimb Planul de mobilitate a fost aprobat de consilieri.

error: Conţinut protejat !!