Edilul din Vlădeni cercetat de ANI pentru că şi-a angajat soţia în primărie

primar-vladeni-calin-marin

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Călin Marin, primar al Comunei Vlădeni, județul Dâmbovița.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

”Călin Marin a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, la data de 23 mai 2014, a emis, în calitate de primar, o dispoziție privind numirea soției sale în funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul Stare Civilă și Resurse Umane din cadrul Primăriei Comunei Vlădeni”, se arată într-un comunicat al ANI, remis vineri.

În document se mai precizrază că primarul a semnat documentele ce au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcției publice de inspector în cadrul Compartimentului Stare Civilă și Resurse Umane.

Conform ANI, persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său […]”, și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Moreni, județul Dâmbovița, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Călin Marin a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

”Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. Călin MArin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se mai arată în comunicatul ANI.

error: Conţinut protejat !!