Sistem microrobotic inovant al Universităţii Valahia, prezentat publicului în Bucureşti la ”Noaptea cercetătorilor”

Sistem microrobotic inovant al Universităţii Valahia, prezentat publicului în Bucureşti la ”Noaptea cercetătorilor”

Aplicaţia cu care cercetători şi studenţi ai Universităţii Valahia Târgovişte au câştigat concursul de microrobotică din Seattle va fi prezentată publicului, vineri, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Într-un comunicat al Universităţii Valahia Târgovişte se arată că sistemul microrobotic va fi prezentat în cadrul ”Nopţii Cercetătorilor”, eveniment european organizat simultan în peste 300 de oraşe din Europa.

”Acest eveniment anual caută să prezinte universul cercetării prin metode atractive şi interactive. Universitatea „Valahia” vă aşteaptă vineri, 25 septembrie 2015, în Piaţa Universităţii, Bucureşti între orele 17,00 – 23,00. În luna mai a acestui an o echipă de tineri cercetători şi studenţi români a obţinut locul întâi în finala concursului de microrobotică organizat în cadrul celei mai mari conferinţe internaţionale de robotică şi automatică, ICRA2015, desfăşurată peste ocean, la Seattle. Competiţia a fost dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume”, se arată în comunicatul Universităţii Valahia Târgovişte.

Echipa care a câştigat concursul de microrobotică a fost formată din conferenţiarul Alexandru Ioan Ivan, lectorul Florin Dragomir, doctorandul Valentin Gurgu şi studentul in anul IV Nicolae Rădulescu.

Obiectivele concursului de microrobotică de la Seattle au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile au vizat domeniul biomedical, cum ar fi manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă, sau asamblarea de structuri la scară nanometrică şi micrometrică.

În cadrul evenimentului ”Noaptea Cercetătorilor”, echipa Universităţii Valahia va realiza demonstraţii interactive, respectiv introducerea unor micro-componente într-un micro-canal de dimensiune sub-milimetrică cu ajutorul microrobotului realizat. De asemenea, se vor experimenta diverse jocuri interactive cu microrobotul, pentru vizitatorii de toate vârstele.

”Câştigătorii concursurilor de manipulare a microrobotului vor fi recompensaţi cu diverse premii constând în piese unicat realizate la faţa locului, cu imprimante 3D”, se mai arată în comunicatul Universităţii Valahia Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!