Dâmboviţa: Blaga despre cine va candida la alegerile locale

pnl-vladu-gorghiu-blaga-orban

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că este ”absolut convins” că PNL va câştiga alegerile de anul viitor.

Blaga a spus că PNL discută luni, 3 august, lista candidaţilor înscrişi în cursa internă pentru alegerile locale de anul viitor.

Întrebat de reprezentantul stiriDB despre candidaţii PNL la Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Vasile Blaga a răspuns: ”decizia Consiliului Naţional al PNL de la Piteşti este obligatorie pentru toţi: luni, 3 august avem o primă citire a listelor de candidaţi în oraşe, municipii şi avem nişte principii stabilite în toate judeţele: au drept de preemţiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem (…). Ei au drept de preemţiune, sigur în analiza organizaţiilor dacă îndeplinesc criteriile lectorale pentru a candida, iar acolo unde avem mai mulţi candidaţi intră într-o competiţie internă, contează ce vor spune cercetările sociologice, cei care au cele mai mari şanse vor candida, peste tot, de la Bucureşti la cea mai mică comună din ţară”.

În presa locală s-au vehiculat numele a patru candidaţi PNL la Primăria Târgovişte: Ciprian Prisăcaru, Claudiu Dumitrescu, Gabriel Grozavu şi Gabriel Plăiaşu.

S-ar putea să mai fie un nume, spune copreşedintele PNl Dâmboviţa Ludovic Orban.

”Referitor la Primăria Târgovişte e posibil să mai apară încă o candidatură, nu am văzut formularul. Evident noi am cerut depunerea candidaturilor pentru toate localităţile judeţului şi pentru consiliul judeţean. Nu vreau să vă dau nume pentru că toţi candidaţii aflaţi în competiţie, cu excepţia localităţilor unde avem primari, nu vreau să îi pun într-o postură pe colegii mei de a deveni ţinte vii, iar cei care nu au fost desemnaţi să se considere că au avut un eşec. Dar avem candidaturi serioase şi în urma cercetărilor sociologice şi a procedurilor de stabilire a candidaţilor îi vom anunţa în momentul în care îi vom hotărî”, a precizat Ludovic Orban.

Copreşedinţii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au fost prezenţi, vineri, în judeţul Dâmboviţa, au efectuat o vizită la fabrica Arctic din Găeşti şi au susţinut o conferință de presă la sediul PNL Dâmboviţa. În program a fost şi o întâlnire, la Casa Sindicatelor Târgovişte, cu membri şi simpatizanţi ai PNL din Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!