Preşedintele CJ Dâmboviţa: Padina-Peştera trebuie să devină o staţiune de interes naţional

Preşedintele CJ Dâmboviţa: Padina-Peştera trebuie să devină o staţiune de interes naţional

Padina-Peştera trebuie să devină o staţiune de interes naţional, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea Peşterii Ialomiţa, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Toate acestea (inaugurarea Peşterii Ialomiţa, asfaltare drum în zona montană, n.r.), dragi prieteni, vor însemna etape conjugate cu un scop final bine determinat: Staţiunea Padina-Peştera trebuie să devină o staţiune de interes naţional! Avem cele mai bune argumente, avem determinarea de a recupera anumite întârzieri obiective şi mai avem ceva: o dorinţă mare de a transforma în realitate o idee despre care prea mult s-a vorbit şi în slujba căreia prea puţin s-a făcut. Suntem binecuvântaţi să ne bucurăm aici, în judeţul Dâmboviţa, de bogăţii naturale unice şi cred că am săvârşi un păcat irecuperabil dacă nu ne-am pune tot sufletul pentru potenţarea lor”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

pestera-ialomitei-1

intrare Peștera Ialomiței

Declaraţiile acestuia au fost făcute la inaugurarea Peşterii Ialomiţa din masivul Bucegi. În acestă perioadă în zona Padina sunt peste 10.000 de turişti la Padinafest, festival ce se adresează iubitorilor de muzică şi de activităţi sportive montane. Mulţi dintre participanţii la festival au venit şi la inaugurarea Peşterii Ialomiţa.

Prima discuţie despre realizarea unei staţiuni montane la Padina-Peştera s-a făcut în 2009, când ministrul Turismului de la acea dată, Elena Udrea, a participat, la Peştera, la conferinţa ‘Bucegi – investiţie în viitor’.

padina-pestera-munte-03

Proiectul prezentat în această conferinţă prevede dezvoltarea zonei turistice Padina – Peştera prin construirea de pârtii de schi, de piscine, instalaţii de transport prin cablu pentru persoane, echipamente pentru producerea zăpezii artificiale şi echipamente de iluminat nocturn al pârtiilor, precum şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere.

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Padina – Peştera prevede construirea a patru pârtii, care au lungimi cuprinse între 800 şi 3.400 de metri. De asemenea, proiectul prevede construirea de piscine, ştranduri şi bazine de kinetoterapie.

După anunţarea proiectului de realizare a staţiunii Padina-Peştera, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a început exproprierea unor terenuri în zonă pentru construirea de pârtii.

Autorităţile judeţene susţin că proiectul se află acum în stadiul în care se caută investitori care să realizeze în zona montană activităţi specifice turismului, de la pârtii de schi, la unităţi de cazare.

padina-pestera-munte-04

padina-pestera-munte-02

padina-pestera-munte-01

padina-pestera-munte-06

error: Conţinut protejat !!