IGPR: Percheziţii în Dâmboviţa într-un dosar de evaziune în domeniul confecţiilor

IGPR: Percheziţii în Dâmboviţa într-un dosar de evaziune în domeniul confecţiilor

Poliţiştii efectuează miercuri 13 percheziţii domiciliare, în Vrancea, Dâmboviţa şi Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul producerii şi comercializării de confecţii, fiind puse, totodată, în executare 10 mandate de aducere.

”Poliţiştii din Vrancea, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vrancea şi Dâmboviţa, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală”, precizează IGPR într-un comunicat.

Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieşit că, în perioada 2004 – 2014, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali ai şapte societăţi comerciale, ar fi înfiinţat firme cu care ar fi desfăşurat activităţi comerciale de producere şi comercializare de confecţii.

Ulterior, aceştia ar fi înstrăinat firmele către persoane care nu au nicio legătură cu societăţile în cauză, prin întocmirea de contracte de vânzare-cumpărare în care se prevedea că noul administrator preia activul, pasivul şi toate documentele contabile ale societăţii.

De asemenea, persoanele percheziţionate sunt bănuite că ar fi cerut deschiderea procedurii insolvenţei, iar, în fapt, ar fi schimbat doar numele societăţilor şi ar fi transferat bunurile şi angajaţii noii firme, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat de stat este de 1.240.560 de lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate.

error: Conţinut protejat !!