PSD Dâmboviţa decide, marţi, pe cine susţine la preşedinţia partidului: Rovana Plumb sau Liviu Dragnea

dragnea-tutuianu-rovana

UPDATE Surse: PSD Dâmboviţa a decis în cadrul BPJ să o susţină la preşedinţia interimară a partidului pe Rovana Plumb.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Dâmboviţa decide în şedinţa de marţi seara pe cine va susţine la preşedinţia interimară a partidului: Rovana Plumb sau Liviu Dragnea.

PSD e partid disciplinat, are conducere, o urmează, dar ar trebui validată prin congres, iar acesta ar trebui făcut cât mai curând ”să se aşeze lucrurile”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta nu a precizat care este candidatul la conducerea partidului susţinut de PSD Dâmboviţa, spunând că decizia va fi luată în forul judeţean al organizaţiei.

”Va decide în seara aceasta (marţi seara, n.r.) Biroul Permanent Judeţean (BPJ). Voi avea un mandat, eu nu mă reprezint doar pe mine şi sunt destul de bătrân în politică să nu consult pe alţii în momente extraordinare. Evident că am o opinie, dar o să o spun la BPJ, după ce îşi spun ceilalţi opinia. Datoria mea e să nu influenţez pe nimeni, să las pe fiecare să văd cum se conturează o opinie majoritară. E un moment delicat pentru PSD şi trebuie gestionat cu înţelepciune. Declaraţii de astea războinice eu nu agreez pe niciun subiect. Cred că trebuie făcut un congres, asta o spun clar. Cât mai curând, ca să aşeze lucrurile. Şi asta e opinie desprinsă de la şedinţa anterioară a BPJ”, a precizat liderul PSD Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu.

Acesta a subliniat că guvernarea este importantă, trebuie duse la capăt proiectele şi a spus că ”PNL este total nepregătit pentru guvernare”.

”PSD e un partid disciplinat, are o conducere, o urmează. Ea trebuie validată şi să rezulte dintr-un proces democratic. Care e cel mai democratic for la partidului? Congresul. Iar mai departe trebuie ţinut de guvernare, e al doilea lucru pe care îl spun. Guvernarea este extraordinar de importantă ca să ducem la capăt proiectele pentru România, nu sunt pentru PSD, proiectele pentru România şi este evident că cei din PNL sunt total nepregătiţi să guverneze această ţară. Şi nu putem guverna România cu toţi oamenii lui Băsescu, care ne-au arătat câtă competenţă administrativă au în mandatul anterior”, a afirmat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Social-democraţii se reunesc, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru a-şi alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar şi pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.

Doi lideri şi-au anunţat până marţi intenţia de a prelua atribuţiile de preşedinte al PSD: fostul preşedinte executiv Liviu Dragnea, în prezent coordonator politic, şi preşedintele Consiliului Naţional, ministrul Rovana Plumb.

Potrivit Statutului PSD, Comitetul Executiv Naţional se constituie din membrii Biroului Permanent Naţional, preşedinţii organizaţiilor PSD judeţene, de sector, a municipiului Bucureşti, Diaspora, PSD Republica Moldova şi PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României, precum şi preşedinţii comisiilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului României, dar şi miniştri care sunt membri ai PSD, dacă nu ocupă o altă funcţie.

Şedinţa CExN este statutară în prezenţa a două treimi din numărul membrilor acestuia iar hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

error: Conţinut protejat !!