Adrian Ţuţuianu, ales secretar general al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene

Adrian Ţuţuianu, ales secretar general al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a fost ales, săptămâna trecută, secretar general al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

Acesta a fost întrebat de reprezentanţii mass media despre atribuţiile sale.

”Atribuţii legat de pregătirea documentelor pe orice proiect de lege care priveşte administraţia publică locală, în mod constant UNCJR (Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, n.r.) emite puncte de vedere şi procedura pe care o aplicăm: se cere un punct de vedere de la toate consiliile judeţene. Există un aparat tehnic, cumulează toate punctele astea de vedere, se consultă cu Consiliul Director şi emite punctul de vedere pentru Guvern sau pentru Parlament. Am stabilit că nu punem în aplicare fiecare, după mintea lui, de exemplul actul normativ privind creşterea salariilor din sectorul bugetar. S-a dat un asemenea act normativ. Ci ne vom consulta, ca să aplicăm criterii unitare. Am stabilit să avem întâlniri cu miniştrii Finanţelor şi Fondurilor Europene privind rectificarea bugetară, OG 28/2013 şi implementarea proiectelor europene”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În funcția de președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în cadrul Adunării Generale a Uniunii a fost reales Marian Oprișan.

error: Conţinut protejat !!