Dâmboviţa: Percheziţii la persoane care duceau fete în Germania şi le obligau să se prostitueze

Dâmboviţa: Percheziţii la persoane care duceau fete în Germania şi le obligau să se prostitueze

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) şi procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat, joi, trei percheziţii în judeţul Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale pe plan intern şi extern, se arată într-un comunicat al IGPR.

Au fost puse în executare patru mandate de aducere emise pe numele persoanelor în cauză, care au fost conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru audieri.

”Acestea sunt bănuite că ar fi recrutat mai multe tinere din judeţele Giurgiu şi Dâmboviţa, precum şi din Bucureşti, promiţându-le că le vor găsi locuri de muncă în străinătate. Din cercetări a reieşit că, după ce în prealabil ar fi fost adăpostite în imobilele celor în cauză, din Bucureşti şi din judeţul Dâmboviţa, victimele ar fi fost transportate, cu sprijinul altor persoane implicate, fiind obligate să se prostitueze pe teritoriul Germaniei, prin ameninţări şi acte de violenţă”, se arată în comunicatul IGPR.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite, s-a cooperat cu Poliţia din Germania.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

error: Conţinut protejat !!