Cristian Stan (primar Târgovişte): Mai multe parcări din municipiu ar putea fi gratuite

finante-anaf

Parcările din Târgovişte sunt concesionate până în 2053, iar conducerea primăriei a anunţat că negociază ca unele parcări din centrul municipiului, precum şi cea de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice să fie gratuite.

”Parcările sunt concesionate până în 2053. Sunt în momentul de faţă într-o negociere cu operatorul, intenţia noastră este de a modifica acest contrat de concesiune astfel încât măcar câteva parcări, pentru moment, să iasă de sub incidenţa acestui contract. Şi mă refer la parcările din zona Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, unde nu mi se pare normal ca oamenii care vin acolo să plătească parcare, parcări prin zona centrală şi vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Primăria Târgovişte a încheiat în 2005 un contract de Parteneriat public – privat (nr. 265/07.01.2005) privind transportul public de persoane în municipiu. Totodată a încheiat şi o concesionare a parcărilor din municipiu tot către AITT (Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte). Nici pe pagina de internet a Primăriei Târgovişte şi nici pe cea a AITT nu se regăsesc informaţii legate de această concesionare, care sunt parcările, care este suma ce revine municipalităţii etc.

Costul parcării în Târgovişte este de 1,5 lei pe oră. O altă decizie a Consiliului Local Târgovişte, mai puţin cunoscută şi deseori încălcată de taxatorii din parcări, este că se poate parca gratuit timp de 10 minute.

error: Conţinut protejat !!