CJ Dâmboviţa va prelua Sala Sporturilor din Târgovişte şi va încerca să acceseze fonduri europene ca să o reabiliteze

CJ Dâmboviţa va prelua Sala Sporturilor din Târgovişte şi va încerca să acceseze fonduri europene ca să o reabiliteze

Sala Sporturilor din Târgovişte va fi preluată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa de la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar autorităţile judeţene vor încerca să atragă fonduri europene pentru reabilitarea clădirii.

”La următoarea şedinţă de consiliu pe ordinea de zi este aprobarea transmiterii unor imobile din domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, Direcţia judeţeană pentru Tineret şi Sport Dâmboviţa în domeniul public al judeţului Dâmboviţa şi administrarea consiliului judeţean. Ca să traduc, este vorba de preluarea de către consiliul judeţean a Sălii Sporturilor din Târgovişte. Am obţinut acordul Ministerului Tineretului şi Sportului, există o deschidere a doamnei ministru Szabo pe acest subiect, are convingerea că unităţile administrativ teritoriale sau consiliile judeţene pot gestiona mai bine aceste spaţii pentru sport, dispun de mai multe resurse şi pot programa în anii următori resurse care să permită reabilitarea lor, inclusiv pe bani europeni”, a spus Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că se va încerca accesarea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020 pentru reabilitarea clădirii Sălii Sporturilor din Târgovişte. În cazul în care nu vor fi atrase fonduri europene, lucrările se vor realiza cu bani de la bugetul judeţean.

csm-icim-sem-05

”Vom analiza dacă ne calificăm pentru a obţine fonduri europene. Dacă nu putem pe bani europeni, cu siguranţă vom găsi o soluţie de reabilitare a Sălii Sporturilor în următorii doi, trei ani, din bani de la consiliul judeţean”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Întrebat de ce Sala Sporturilor nu a fost preluată de către Primăria Târgovişte, Ţuţuianu a răspuns: ”că am cerut-o eu, cred că Sala Sporturilor nu e doar a municipiului, vine în întâmpinarea nevoilor întregului judeţ”.

Construcţia Sălii Sporturilor din Târgovişte a început în 1975, cutremurul din martie 1977 a impus, din motive de ordin economic, întreruperea lucrărilor pentru aproximativ un an.

Obiectivul a fost dat în funcţiune în noiembrie 1979, în cinstea Congresului al XII-lea al PCR. Terminarea reală a lucrărilor s-a produs însă în decembrie 1979.

În prezent clădirea Sălii Sporturilor din Târgovişte este degradată, necesită o expertiză şi, în funcţie de aceasta, lucrări de reabilitare şi modernizare.

error: Conţinut protejat !!