Vezi care sunt parlamentarii PSD de Dâmboviţa care au votat pentru reţinerea lui Şova

Vezi care sunt parlamentarii PSD de Dâmboviţa care au votat pentru reţinerea lui Şova

Jurnaliștii de la gândul.info au filmat întreg procesul de vot din cazul lui Dan Șova și au prezentat lista intrala cu senatorii prezenți marți în Parlament și mai ales cum au votat aceștia.

Extrem de interesant este că din cele 66 de voturi exprimate în favoarea solicitării DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova se regăsesc și mai mulți senatori ai puterii. Printre aceştia senatorii PSD de Dâmboviţa Valentin Calcan şi Leonardo Badea, despre care se ştie că au o relaţie bună cu premierul Victor Ponta.

Dan Şova a rămas luni cu imunitatea parlamentară, după ce 72 de senatori au votat pentru respingerea solicitării procurorilor DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, iar 66 au votat ”pentru”. Acesta a fost cel de-al doilea vot pe solicitarea procurorilor, după ce în 25 martie 79 de senatori au votat pentru încuviinţarea arestării, iar 67 au votat împotrivă. Între timp s-a schimbat regulamentul Senatului, în sensul că solicitările procurorilor se adoptă cu jumătate plus unu din numărul celor prezenţi, nu din numărul total al senatorilor.

Iată lista întocmită de gândul.info cu senatorii din cercul puterii care au votat în favoarea solicitării DNA privindu-l pe Dan Șova:

Leonardo Badea (PSD) – a votat pentru

Daniel Barbu (PLR) – a votat pentru

Calcan Valentin (PSD) – a votat pentru

Gabriela Creţu (PSD) – a votat pentru

Iulian Cristache (UNPR) – a votat pentru

Valer Marian (UNPR) – a votat pentru

error: Conţinut protejat !!