Dâmboviţa: Comună păzită de jandarmi, după ce un urs a intrat într-o gospodărie

Dâmboviţa: Comună păzită de jandarmi, după ce un urs a intrat într-o gospodărie

Mai  mulţi jandarmi înarmaţi s-au deplasat, vineri, în comuna dâmboviţeană Pietrari, după ce un localnic a sunat la 112 şi a anunţat că un urs agresiv a intrat în gospodăria sa.

Cei care l-au văzut pe urs s-au speriat, ei cred că animalul a venit din pădure după hrană. Ursul a intrat în gospodărie şi a fost văzut în preajma coteţului în care sătenii au porci.

”În urma unui apel la 112, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița s-a deplasat în comuna Pietrari, unde la o gospodărie din centrul localității a fost semnalată apariția unui urs, care la strigătele sătenilor s-a retras în zona împădurită din apropiere. Ajunși la fața locului, jandarmii au acționat pentru îndepărtarea persoanelor curioase și asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jndarmi Dâmboviţa.

De asemenea localnicii au fost sfătuiţi să evite deplasările cu animalele la păscut în locuri izolate, îndepărtate de propriile locuinţe; să evite deplasările pe timpul nopţii în zona împădurită; să apeleze numărul unic de urgenţă 112 în cazul observării prezenţei vreunui animal sălbatic în apropierea gospodăriilor.

Anii trecuţi, în judeţul Dâmboviţa mai mulţi oameni au fost atacaţi de urşi care au coborât în sate după mâncare, incidentele au dus la decesul a două persoane şi rănirea altor câteva.

error: Conţinut protejat !!