Târgovişte: Consilierii locali au aprobat menţinerea chioşcurilor pe spaţiul public

chioscuri-02

Consilierii locali din Târgovişte au reluat, miercuri, la propunerea executivului primăriei, discuţia privind aprobarea concesiunii/închirierii unor spaţii pe care se află amplasate chioşcuri în Piaţa 1 Mai, dar şi în alte locaţii şi au votat pentru, în condiţiile în care în şedinţa anterioară proiectul fusese respins.

Consilierii PNL au subliniat aspectul urât pe care îl dau oraşului aceste chioşcuri, iar reprezentanţii PSD au spus că păstrându-le contribuie la menţinerea locurilor de muncă în municipiu.

Subiectul are şi un aspect de nelegalitate, în condiţiile în care contractele pentru aceste chioşcuri expiraseră de ceva timp, unele chiar din ianuarie, şi în mod normal chioșcurile ar fi trebuit demolate întrucât ocupau abuziv domeniul public.

”De mâine, toate aceste construcţii să fie demolate şi, cel puţin pentru un an de zile, să nu mai apară pe ordinea de zi a consiliului. Dacă venim peste 2-3 săptămâni cu propunere de închiriere sau concesionare pentru aceleaşi terenuri, ne facem de râs”, a spus, în şedinţa din 31 martie 2015, consilierul local PSD Ioan Ţuţuianu.

Consilierii, conform spuselor lui Țuţuianu, şi-au asumat ”să se facă de râs” şi au rediscutat proiectele de concesiune sau închiriere.

O concesie a fost totuşi anunţată, înainte de şedinţă, de primarul Cristian Stan: „dacă nu trec astăzi, nu le mai propunem la altă şedinţă”.

Consilierul PNL Ciprian Prisăcaru a propus un amendament, care a şi fost aprobat, de a se stipula în contracte ca în cazul în care spaţiul concesionat sau închiriat nu este respectat, să rezilieze contractul la iniţiativa primăriei. Propunerea vine în condiţiile în care comercianţii au contracte pe o suprafaţa şi ocupă abuziv mult mai mult spaţiu.

Consilierii locali nu au ţinut cont de lucrările care se fac prin proiectele europene PIDU A şi B, ce presupun modernizarea urbană, şi în care se cheltuie foarte mulţi bani, şi au aprobat, miercuri, menţinerea unor chioşcuri şi în aceste zone.

În total, consilierii locali din Târgovişte au aprobat, miercuri, 32 de concesiuni sau închireri.

Pe pagina de internet a Primăriei Târgoviște se regăsesc hotărârile consiliului local.

error: Conţinut protejat !!