PNL Dâmboviţa: Cerem prefectului judeţului să înceteze abuzurile împotriva primarilor liberali

vladu-orban

PNL Dâmboviţa îi cere prefectului judeţului, Ioan Marinescu, să înceteze abuzurile împotriva primarilor liberali şi dă ca exemplu situaţia de la Găeşti, unde prefectul ar fi cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local a unui proiect privind validarea unui consilier PPDD.

Liderii PNL Dâmboviţa Iulian Vladu şi Ludovic Orban spun că Adrian Ţuţuianu este şeful prefectului, ”ambii PSD”. Asta deşi prefectul, conform reglementărilor în vigoare, este apolitic.

[spoiler title=”Comunicat de presă PNL Dâmboviţa” style=”fancy” open=”yes” icon=”plus-circle”]

Partidul Naţional Liberal Dâmboviţa îi solicită prefectului Ioan Marinescu să respecte prevederile legale şi să înceteze urgent cu abuzurile împotriva primarilor PNL, din ordinul şefului său, Adrian Ţuţuianu. Ioan Marinescu şi-a permis să-l someze pe primarul interimar al oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local un proiect de hotărâre privind validarea unui consilier local al PPDD, deşi nu există nicio solicitare oficială a respectivului partid în acest sens. În concluzie, PSD încearcă să rezolve problemele PPDD în oraşul Găeşti, în mod ilegal!

Trebuie spus că presiunile exercitate de prefect şi de preşedintele Consiliului Judeţean, ambii PSD, asupra primarului interimar al Găeştiului au întrecut orice limită a bunului simţ şi a legii, după ce Grigore Gheorghe a reziliat contractele cu cei peste 20 de colaboratori ai Primăriei Găeşti, care erau plătiţi cu zeci de mii de lei lunar.

Îi recomandăm prefectului Ioan Marinescu să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu atribuţiile pe care i le conferă legea, având în vedere că există nenumărate probleme care sunt de competenţa sa şi care zac nerezolvate.

Iulian Vladu si Ludovic Orban – co-preşedinti PNL Dâmboviţa

[/spoiler]

Precizări legate de acest subiect a făcut, miercuri, şi preşedintele PPDD Dâmboviţa, Cosmin Bozieru.

”Din februarie avem o solicitare la Consiliul Local Găeşti pentru valiarea unui consilier. Nici în februarie, nici în martie nu a fost pe ordinea de zi proiectul. Am făcut o sesizare prefectului judeţului pentru a se lua măsuri de intrare în legalitate. Mâine (joi, n.r.) o să înaintăm o adresă prin care să solicităm acelaşi lucru cu o anexă cu clarificări legate de ştampila partidului, pentru că am înţeles că Executivul Primăriei Găeşti are nelămuriri legate de ştampila de pe solicitarea PPDD înaintată primăriei”, a precizat Cosmin Bozieru.

Întrebat dacă prin această validare se schimbă majoritatea Consiliului Local Găeşti în favoarea PSD-PPDD, Bozieru a spus ”lăsând la o parte majoritatea, aici este vorba despre dreptul unei persoane alese, este prea devreme să vorbim acum de majoritate”.

error: Conţinut protejat !!