Citeşte cu poftă! – Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

cosulete-sunca

Ingrediente (12 coșulețe)

2 cutii fasole albă boabe (2x400gr)

400 gr. bacon feliat foarte subțire pentru coșulețe

2-3 castraveți murați

1/2 gogoșar murat

1 ceapă roșie

3-4 fire ceapă verde (numai frunzele)

3 linguri de maioneză

2-3 grăunți de usturoi

3-4 felii șuncă presată (cca 50-80 gr)

2-3 linguri boabe de porumb

2 linguri verdeață tocată (cca. ½ legătură pătrunjel/ mărar)

sare

piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

Mai intai se pregatesc coșulețele din bacon. Pentru acestea avem nevoie de 2 tavi de brioșe. Se imbraca cu cate 2-3 felii de bacon, astfel incat fiecare forma din cele 12 de pe dosul unei tavi de brioșe sa fie complet acoperita. Peste prima forma de brioșe acoperita cu bacon se pune cea de a doua forma astfel incat baconul sa fie presat și sa se formeze coșulețele.

Se baga in cuptorul incins la 200 grd.C și se țin cca 15-20 minute, pana cand baconul s-a rumenit și coșulețul a prins contur.

Cand sunt gata se scot tavile din cuptor și se lasa cateva minute, dupa care se scoate tava ”capac”, iar coșulețele se lasa sa se raceasca complet pe dosul tavii de brioșe, pentru a nu-și pierde/deteriora forma.

Cat timp se racesc coșulețele ne ocupam de pregatirea salatei de fasole.

Se pregatește o maioneza light, care se da la rece in frigider, cu singura observație ca se inlocuiește zeama de lamaie cu 2 linguri de oțet de mere și miere.

Salata se pregatește foarte rapid daca folosiți boabe de fasole din conserva. Fasolea din conserva se spala trecandu-se prin jet de apa rece, dupa care se lasa la scurs bine intr-o sita.

Se curața, se spala ceapa și verdeața, se toaca foarte marunt ceapa roșie, frunzele de la ceapa verde și verdeața.

Se taie cubulețe mici castraveții, gogoșarul, șunca și se zdrobește usturoiul.

Intr-un castron mai mare se pun boabele de fasole scurse bine și se adauga restul ingredientelor pregatite anterior: muraturile (castraveții și gogoșarul) stoarse bine, verdețurile (patrunjel, marar, ceapa verde), usturoiul, maioneza și boabele de porumb scurse. Cu ajutorul unei linguri/palete se amesteca ușor pentru omogenizarea salatei. La sfarșit se condimenteaza dupa gust cu sare și piper. așeaza coșulețele crocante din bacon pe platoul/ tava de srvit și se umple fiecare coșuleț cu salata de fasole.

Inainte de servire se decoreaza dupa preferința. Eu am folosit pentru decor, ceapa verde taiata fin, bucațele de gogoșar, boabe de porumb și frunze proaspete de marar. Coșulețele le-am așezat pe un pat de rucola.

error: Conţinut protejat !!