Târgovişte: Controale cu mascaţi în Piaţa 1 Mai şi în cea ilegală de lângă Kaufland

Târgovişte: Controale cu mascaţi în Piaţa 1 Mai şi în cea ilegală de lângă Kaufland

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu efective de ordine publică, au organizat, vineri, între orele 10.00 – 13.00, o acţiune pe linia depistării şi sancţionării ilegalităţilor din domeniul comerţului cu legume-fructe şi produse de panificaţie, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa.

Poliţiştii împreună cu repretentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi de la Protecţia Consumatorilor au fost în Piaţa 1 Mai şi în cea ilegală (fără autorizaţie) de lângă Kaufland.

”În cadrul acţiunii, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, a căror valoare se ridică la 18.500 lei. De asemenea, au fost confiscate 4.710 kilograme de legume şi fructe, în cuantum de 4.230 lei şi produse de panificaţie, în valoare de 4.460lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Totodată, un agent economic este bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală după ce ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii operaţiuni fictive de achiziţie cereale.

La activităţi au participat şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, jandarmi şi reprezentanţi ai D.S.V.S.A şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!