Haite de maidanezi, pe străzile Târgoviştei

Haite de maidanezi, pe străzile Târgoviştei

Haite de câini comunitari sunt pe străzile din municipiul Târgovişte, deşi autorităţile promit de ani de zile că vor lua măsuri.

De-a lungul timpului reprezentanţii Primăriei Târgovişte s-au plâns de faptul că locuitori ai municipiului împiedică hingherii să adune câinii din cartiere, că nu există legislaţie astfel încât maidanezii să fie eutanasiaţi, că nu sunt locuri suficiente pentru câini în adăposturi.

Cei mai expuşi pericolului sunt copiii, dar şi adulţii, haite de căini fiind în zona blocurilor, a supermarketurilor şi chiar a şcolilor din municipiu.

haita-caini-2

micro 6 Târgoviște

Autorităţile locale nu au putut preciza numărul câinilor fără stăpân din Târgovişte.

În 2013, Primăria Târgovişte a efectuat cu ajutorul unor voluntari o consultare publică privind eutanasierea maidanezilor. A rezultat că 74% dintre târgovişteni vor eutanasierea câinilor, însă autorităţile nu au luat, până acum, nicio decizie în acest sens.

În 2015, în luna ianuarie reprezentanţii Primăriei Târgovişte anunţau că se va face un recensământ al câinilor fără stăpân, se va întocmi un plan de măsuri şi vor începe demersuri pentru construirea unui adăpost.

În zona municipiului Târgovişte există un singur adăpost pentru câini, în comuna Aninoasa, ce poate primi aproape 200 de maidanezi.

haita-caini-3

zonă Gara Târgoviște

error: Conţinut protejat !!