Târgovişte: PIDU A (lucrările din micro 6) – 35% gata

Târgovişte: PIDU A (lucrările din micro 6) – 35% gata

Lucrările de infrastructură din cadrul PIDU A (Plan Integrat de Dezvoltare Urbană) Târgovişte, micro 6, sunt realizate în proporţie de 35%, conform datelor Primăriei Târgoviște.

Au trecut cinci ani de la semnarea contractului de finanţare şi un an de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Deşi într-un an s-a realizat 35% din lucrare, responsabilii Primăriei Târgovişte susţin că în şase luni totul va fi gata.

pidu-a-35-02

În zona micro 6, unde sunt lucrările PIDU A, sunt porţiuni de stradă unde asfaltul a fost scos, s-au efectuat săpături şi străzile lăsate aşa de aproape un an de zile. De asemenea trotuare care arată ca un câmp proaspăt arat sau artere principale unde s-a săpat, iar luni întregi nu s-a lucrat nimic, circulaţia fiind mult îngreunată. Mulţi dintre stâlpii vechi ai Electrica sunt lăsaţi în mijlocul trotuarului, iar alţi stâlpi noi au fost montaţi lângă cei vechi, contribuind la un aspect urban dezolant, o aglomeraţie de beton şi metal.

pidu-a-35-11

Canalele lăsate descoperite sunt un adevărat pericol, atât pe timpul zilei, cât şi al nopţii, pentru copii sau trecători.

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, se declară nemulţumit de cum se derulează lucrările de infrastrucură din Târgovişte.

Valoarea proiectului PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

pidu-a-35-06

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte. Vor fi reabilitate străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal.

De asemenea proiectul prevede realizarea de piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (PIDU A şi B) beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

pidu-a-35-01

pidu-a-35-03

pidu-a-35-07

pidu-a-35-08

pidu-a-35-09

pidu-a-35-10

pidu-a-35-12

pidu-a-35-04

error: Conţinut protejat !!