Primăria Târgovişte: PIDU B aproape gata; 80% finalizat

lucrari-pidu-b-04

Lucrările la infrastructură din micro 11, micro 12, cartierul CFR, Aleea Trandafirilor sunt aproape gata, sunt finalizate în proporţie de 80%, conform Primăriei Târgovişte.

Într-o prezentare realizată de fostul primar interimar al municipiului Ciprian Prisăcaru pe 19 februarie 2015, managerul de proiect al PIDU B (Planul Integrat de Dezvoltare Urbană – proiect cu finanţare europeană) susţinea că lucrările sunt gata în proporţie de 80,57%. În prezentare se mai precizează că au fost probleme de ordin tehnic şi de proiectare.

lucrari-pidu-b-11

Situaţia din teren nu pare să fie în concordanţă cu datele funcţionarilor din primărie.

Trotuare care arată ca un câmp arat, străzi cu gropi, cabluri lăsate pe trotuare, guri de canal descoperite (acoperite cu cartoane, cauciucuri), stâlpi de iluminat lăsaţi în mijlocul trotuarului gata asfaltat, stâlpi de iluminat noi prevăzuţi în proiect dar care pe teren nu apar. Niciun spaţiu de joacă nu a fost amenajat, deşi în proiect apar, nicio parcare nu e supravegheată video deşi în proiect apare acest lucru, spaţiile verzi neamenajate, deşi proiectul prevede asta.

lucrari-pidu-b-05

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, susţine că procentul de 80% grad de realizare PIDU B nu este unul realist.

”Nu e realist procentul de 80%. Eu cred că a fost scos din burtă. Păi, uitaţi-vă în oraş. Vom vedea situaţia pe teren. Şi la proiectele astea europene am să îi sugerez lui Cristi Stan să facă un inventar complet la stadiului la zi al acestor proiecte şi să vină să vă spună cât e cu adevărat realizat”, a precizat Ţuţuianu.

lucrari-pidu-b-09

Contractul de lucrări pentru PIDU B a fost semnat în iulie 2013 şi avea termen de finalizare 18 luni.Termenul nu a fost respectat. De altfel au fost luni întregi în timpul verii, când se putea lucra, dar nu s-a făcut nimic. Despre nereguli şi întârzieri s-au făcut declaraţii în presa locală

https://stiridb.net/targoviste-lucrarile-pe-ic-bratianu-intarziate/

http://www.politica-broastei.ro/deputatul-radu-popa-acuzatie-grava-antreprenorii-generali-pe-pidu-urile-din-targoviste-sunt-santajati/

https://stiridb.net/adrian-tutuianu-institutii-ale-statului-au-sesizat-neconcordante-mari-intre-proiect-si-teren-la-pid-urile-din-targoviste/

Valoarea contractului era, la momentul semnării, de 52 de milioane de lei. În februarie 2015 au fost alocate, suplimentar, 2,5 milioane de lei din cauză că proiectantul ”a uitat” să introducă două străzi în proiect.

Lucrările sunt executate de Construcţii Erbaşu, lider de asociere, şi firma UTI.

lucrari-pidu-b-01

”Vor fi reabilitate reţelele de iluminat, reţele de apă canal, vor fi amenajate trotuare, se vor amenaja aproape 3.000 de locuri de parcare, vor fi construite piste pentru biciclişti, se vor realiza şase staţii de transport public, şase parcuri şi va fi amenjat un hectar de spaţiu verde”, anunţau oficialii Primăriei Târgovişte la momentul semnării contractului de lucrări pentru PIDU B.

Contractul de finanţare al PIDU Târgovişte a fost semnat în 2010 de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

lucrari-pidu-b-02

lucrari-pidu-b-03

lucrari-pidu-b-06

lucrari-pidu-b-07

stâlp în mijlocul trotuarului nou asfaltat, micro 11

lucrari-pidu-b-08

lucrari-pidu-b-10

error: Conţinut protejat !!