ANM: În prima parte a nopţii s-ar putea emite cod portocaliu pentru sudul judeţului Dâmboviţa

ANM: În prima parte a nopţii s-ar putea emite cod portocaliu pentru sudul judeţului Dâmboviţa

ANM ar putea emite în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă cod portocaliu de viscol pentru judeţele Teleorman, Olt, Argeş, sudul judeţului Dâmboviţa şi autostrada A1, a declarat vineri directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

”În prima parte a acestei nopţi pentru judeţele Teleorman, Olt, sudul judeţului Dâmboviţa şi Argeş, adică mai precis autostrada A1, este posibil să se emită cod portocaliu, repet, în prima jumătate a nopţii. În a doua jumătate a nopţii intensitatea maximă a viscolului se mută în judeţele din estul Munteniei şi Dobrogea”, a declarat Sandu la o videoconferinţă cu prefecţii şi structurile pentru situaţii de urgenţă având ca temă măsuri în contextul avertizărilor meteorologice de ninsori şi viscol.

El a spus că pentru duminică şi luni ANM va emite cel mult o informare meteo.

”Va continua să ningă, duminică va mai fi vânt, dar nu la intensitatea celui din această noapte, în Oltenia duminică şi luni putem vedea viscolirea zăpezii de pe câmp, dar intensitatea precipitaţiilor este mult mai mică şi nu se va mai pune nici măcar cod galben”, a adăugat Sandu.

ANM a emis joi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 24 de judeţe din sudul şi centrul ţării valabilă de vineri, ora 16.00 până sâmbătă, ora 14.00.

 

error: Conţinut protejat !!