Alunecare de teren la Vişineşti, 550 de case în pericol de a rămâne izolate

Alunecare de teren la Vişineşti, 550 de case în pericol de a rămâne izolate

O alunecare de teren s-a activat în comuna dâmboviţeană Vişineşti, albia pârăului Cricovul Dulce a fost obturată în proporţie de 95%, iat 550 de case riscă să rămână izolate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis duminică.

De asemenea a fost afectat DJ 710 B în zona localităţii Vişineşti.

”Alunecarea de teren din punctul „Iulică Ciobanu”, mal drept pârâu Cricovul Dulce, care de desfăşoară pe o lungime de cca. 100 şi  o înălţime de cca 150 metri, a avansat, antrenând în cădere vegetaţia forestieră şi prăbuşirea zidului de sprijin, mal stâng Cricovul Dulce, pe o lungime cca 20 metri şi o înălţime de 1,5 metri”, se arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.

Continuarea alunecării de teren, se spune în comunicat, poate duce la distrugerea reţelei de alimentare cu apă, blocarea completă a cursului de apă şi întreruperea circulaţiei rutiere pe DJ 710 B, fapt ce ar izola un număr de 550 gospodării.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a dispus ca în prima etapă să se intervină în sistem de urgenţă cu utilaje de mare capacitate pentru stabilizarea şi regularizarea pârâului Cricovul Dulce, asigurând astfel curgerea volumului de apă cumulat.

Luni, la ora 11.00, se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa în localitatea Vişineşti pentru a se stabili concret modul şi programul de lucru pentru remedierea situaţiei create.

error: Conţinut protejat !!