Sindicaliştii de la UPET Târgovişte cer Guvernului să le găsească clienţi sau variante pentru a produce pe stoc
Sindicaliştii de la UPET Târgovişte au cerut, vineri, ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, să îi ajute să încheie contracte cu Romgaz pentru a vinde anumite utilaje sau să primească bani de la Guvern să poată produce pe stoc.
Solicitările au fost făcute în cadrul discuţiilor purtate la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Dâmboviţa.
Ministrul Liviu Pop le-a atras atenţia că nu poate fi vorba să intervină pentru a le găsi contracte, iar statul nu poate acorda vreun tip de ajutor firmei.
”Sunt două variante: prima, găsirea de noi contracte, n-ai găsit noi contracte, ai o problemă sau diversificarea producţiei. Banii de investiţii pot fi aduşi din buzunarul patronului sau din fonduri europene”, a precizat ministrul Liviu Pop.
Sindicaliştii de la UPET au luat apărarea patronilor, spunând că ”nu au ce face”.
”Nu lăsaţi domnule ministru şi domnule prefect un întreprinzător să ne arunce în stradă (…). Dânşii (patronii, n.r.) sunt de bună credinţă, dar nu au ce face, trebuie să disponibilizeze”, a spus unul dintre liderii de sindicat de la UPET.
UPET are în prezent 260 de angajaţi, 29 urmând a fi disponibilizaţi în perioada următoare.
Primii ani după revoluţie au însemnat o perioada grea pentru toate marile întreprinderi din Târgovişte, cu restructurări, prezenţa pe listele negre ale guvernanţilor şi lipsa de comenzi.
Pe o mare parte din amplasamentul Uzinei Petroliere de la Târgovişte, UPET, s-au construit, în ultimii ani, mai multe supermarket-uri. Sindicaliştii de la uzină nu au luat atitudine faţă de acest aspect.
Acţionarii UPET sunt, conform datelor Bursei de Valori Bucureşti: Obsesione Entreprises Limited loc. Nicosia CYP 33%, Ogetto Limited loc. Nicosia CYP 33%, alţi acţionari 34%.
Aceasta este situația economică prezentată de conducerea societății UPET adunării generale a acționarilor la finalul anului 2014.