Poliţia Dâmboviţa: Sute de şoferi amendaţi în weekend

Poliţia Dâmboviţa: Sute de şoferi amendaţi în weekend

Sute de şoferi au fost amendaţi în weekend de poliţiştii dâmboviţeni, cei mai mulţi conducători auto au primit sancţiuni din cauza vitezei mari cu care circulau.

”În zilele de 23 şi 25 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri, în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, salvarea de vieţi, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului. Poliţiştii au fost prezenţi în stradă, folosind aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere şi circulă cu viteză neregulamentară. Astfel, au fost constatate 4 infracţiuni şi aplicate 385 de sancţiuni contravenţionale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis luni.

În document se mai arată că 174 de şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau cu viteză excesivă, patru aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea 22 de pietoni şi biciclişti au fost amendaţi pentru abaterile comise.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 de km/h, şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

error: Conţinut protejat !!