Adrian Ţuţuianu: Sper ca anul acesta să demareze construirea unui stadion la Târgovişte

Adrian Ţuţuianu: Sper ca anul acesta să demareze construirea unui stadion la Târgovişte

Un complex sportiv, ce va cuprinde şi un stadion cu o capacitate de 7.000 – 10.000 de locuri, va fi construit în locaţia fostei unităţi militare de la Gara Târgovişte, acolo unde în 1989 au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost la Agenţia Naţională de Investiţii pentru a obţine finanţarea construcţiei stadionului. Ţuţuianu a precizat că speră ca în acest an să demareze lucrările la această investiţie.

”Am fost recent la Agenţia Naţională de Investiţii şi vă precizez că aici obiectivul principal pentru mine, anul acesta, este de a obţine finanţarea pentru Complexul sportiv de la locaţia fostei unităţi militare de la gara Târgovişte. Consiliul judeţean a depus toate actele, anul acesta se va da drumul la studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi, sper eu, să avem şi licitaţia şi atribuită lucrarea pentru execuţia acestui obiectiv de investiţii. Fac precizarea că nu va fi realizat într-un an, probabil doi, trei ani”, a afirmat Ţuţuianu.

Actualul stadion din Târgovişte, aflat în centrul municipiului, în apropierea Complexului Muzeal Curtea Domnească, este într-un stadiu avansat de degradare, tribuna a doua este închisă, fiind considerată nesigură pentru spectatori.

Autorităţile locale spun că actualul stadion va fi dezafectat, urmând a se crea o parcare pentru turiştii care vin la Curtea Domnească Târgovişte.

”Eu cred că trebuie să facem acest complex sportiv şi undeva în 2018-2019 actuala locaţie a stadionului municipal din Târgovişte să fie eliberată şi să gândim acolo împreună cu Primăria Târgovişte realizarea de facilităţi pentru activitatea turistică”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!