IJP Dâmboviţa: Persoanele fără adăpost, ridicate din stradă şi duse în centre sociale

IJP Dâmboviţa: Persoanele fără adăpost, ridicate din stradă şi duse în centre sociale

Mai multe persoane fără adăpost din Târgovişte au fost luate din stradă de poliţişti şi duse în centre sociale sau la spital, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis miercuri.

”În contextul avertizărilor meteorologice din ultima perioadă privind temperaturile scăzute şi ninsorile, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte, au acţionat pentru depistarea persoanelor fără adăpost şi prevenirea riscului de vătămare sau deces prin hipotermie a acestora. În misiunile de salvare, au fost angrenaţi şi lucrători de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa, cărora li s-a solicitat sprijinul în trei cazuri în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Alte trei persoane fără locuinţă au fost conduse de poliţişti în centrul social amenajat special pentru persoanele fără adăpost.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost, în frig, să anunţe la apelul unic de urgenţă 112, pentru a contribui la salvarea lor.

error: Conţinut protejat !!