Record de temperatură în Ajunul Crăciunului; cea mai caldă zi din ultimii 50 de ani

Record de temperatură în Ajunul Crăciunului; cea mai caldă zi din ultimii 50 de ani

Ajunul Crăciunului a adus temperaturi ridicate în întreaga țara dar și în Târgovişte, cu aproape 15 grade peste limitele normale, 24 decembrie 2014 fiind cea mai caldă zi din ultimii 50 de ani.

La Târgovişte a fost pe 24 decembrie o maximă de 19 grade Celsius.

„În mod normal în această perioadă din an, în preajma Crăciunului, ar trebui să avem ziua între minus 3 și 5 grade Celsius și noaptea între minus 11 și minus un grad Celsius, la scara întregii țări. Față de aceste valori, noi avem deja înregistrată, miercuri, o temperatură de 19 grade la Târgoviște”, a declarat meteorologul de serviciu de la ANM, Viorica Dima.

Deși au mai fost ani în care s-au înregistrat în luna decembrie temperaturi mai ridicate decât în 2014, cele de anula acesta, din Ajunul Crăciunului, reprezintă un record al ultimilor 50 de ani.

„Maxima absolută a lunii decembrie a fost atinsă în anul 1985, la Câmpina, respectiv o valoare de 23 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în luna decembrie, la noi în țară”, a subliniat meteorologul ANM.

Potrivit meteorologului de servici, începând din 25 decembrie temperaturile vor scădea cu câteva grade, iar duminică, în toată țara, nu vor depăși 4 grade Celsius.

„De mâine (25 decembrie n.r.), pierdem câteva grade, iar maxima va fi de la 4 la 14 grade Celsius în țară, cu 13 grade în București, adică cu 3 grade mai puțin decât azi, iar duminică, în toată țara, nu o să fie temperaturi mai mari de 4 grade Celsius. În București o să fie exact cele două grade cuvenite acestei perioade”, a adăugat meteorologul ANM.

error: Conţinut protejat !!