Adrian Ţuţuianu: Consilierii PSD nu vor participa la şedinţa CJ Dâmboviţa convocată de PNL

Adrian Ţuţuianu: Consilierii PSD nu vor participa la şedinţa CJ Dâmboviţa convocată de PNL

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a anunţat, marţi, că nici el şi nici consilierii PSD nu vor participa la şedinţa extraordinară convocată de PNL şi unii iindependenţi pentru marţi, la ora 18.00.

Ţuţuianu spune că şedinţa convocată pentru marţi nu întruneşte condiţiile legale.

”Convocarea făcută de PNL nu întrunește sub nicio formă condițiile legale din două motive: există o convocare făcută public de președintele consiliului județean, care acoperă cele două teme puse în discuție de convocarea PNL-ului (alegerea unui vicepreședinte CJD și desemnarea unui consilier județean în ATOP, n.r.); problemele care fac obiectul convocării PNL nu sunt probleme care să necesite abordarea lor într-o ședință de îndată. Vă aduc aminte că acest consiliu județean a stat opt luni în mandatul trecut fără niciun vicepreședinte și nimeni n-a considerat atunci că este o problemă de urgență desemnarea unui vicepreședinte”, a precizat Ţuţuianu.

În cazul în care în şedinţa de marţi se va lua vreo hotărâre, Ţuţuianu a anunţat că va cere prefectului judeţului să-și exercite controlul de legalitate.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, spune că a încercat să poarte negocieri cu cei doi copreşedinţi ai PNL Dâmboviţa, Iulian Vladu şi Ludovic Orban. Ţuţuianu spune că a discutat cu Vladu care a venit cu propunerea Florin Antoniu, consilier independent, pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa.

Ţuţuianu a mai spus că el agreează ideea unui vicepreşedinte PSD şi a unuia PNL.

În prezent o funcţie de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa este vacantă după numirea lui Ioan Marinescu în funcţia de prefect de Dâmboviţa. A doua funcţie de vicepreşedinte este deţinută de Gabriel Grozavu (PNL).

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu. Componenţa actuală a consiliului este: 11 consilieri PSD, 15 PNL, unul de la Partida Romilor Pro Europa şi şapte independenţi.

error: Conţinut protejat !!