‘Viaţă pentru Cezar’ – campanie umanitară pentru un copil de două luni

‘Viaţă pentru Cezar’ – campanie umanitară pentru un copil de două luni

Asociaţia ”Împreună pentru Târgovişte” şi Gabriel Boriga au demarat, joi, o campanie umanitară de salvare a unui copil de două luni care s-a născut cu malformaţii la plămâni şi inimă.

Campania îşi propune să strângă bani pentru transportul şi cheltuielile de recuperare necesare pentru operaţia ce va avea loc în Londra.

Cei care pot ajuta sunt rugaţi să doneze câte 10 lei sau mai mult, la sediul Asociaţiei ”Împreună pentru Târgovişte” din centrul vechi Târgovişte (vizavi de restaurantul Casa Vecchia) sau în conturile

  • Cont Bancpost în lei, nume: Nica Afil Liviu (bunicul copilului)

RO55BPOS16010624963RON01

  • Cont Transilvania în euro, nume: Nica Tiberiu Gabriel (tatăl copilului)

RO56BTRLEURCRT0264411601

copil-boriga

Într-o conferinţă de presă, Gabriel Boriga, recent înscris în Asociaţia ”Împreună pentru Târgovişte”, a anunţat, joi, demararea campaniei.

”Trebuie să capacităm spiritul de voluntariat pe care sunt convins că târgoviştenii îl au şi să ajutăm un suflet să trăiască (…). Titlul proiectului este ‘Viaţă pentru Cezar’, este un proiect umanitar care îşi propune să îl ajute pe Mihai Cezar Nica să trăiască, să-i asigure condiţiile propice în acest sens: costuri de transport, de recuperare şi altele. Se doreşte obţinerea unor contribuţii financiare din partea întregii comunităţi, a fiecărui cetăţean care vrea să se implice în salvarea acestui copil, prin donarea unei sume modice: 10 lei. Cezar Mihai Nica are două luni, este un mic suflet de copil din Târgovişte, născut cu o malformaţie la plămâni şi inimă, acestea punându-i în pericol viaţa”, a spus Boriga.

Copilul este născut pe 8 septembrie, Ziua Municipiului Târgoviște.

La conferinţă a fost prezent şi bunicul copilului. Acest a explicat că părinţii bebeluşului nu au putut veni, fiind ocupaţi cu întocmirea actelor necesare pentru operaţie. Bunicul a spus că bebeluşul s-a născut cu probleme de sănătate, a făcut o primă operaţie la Bucureşti, iar acolo medicii, la investigaţii, au descoperit şi malformaţiile de la inimă şi plămâni. Bunicul a spus că medicii români nu şi-au asumat responsabilitatea efectuării operaţiei, fiind una extrem de dificilă, iar părinţii au căutat soluţii în străinătate. O clinică din Londra a fost de acord cu efectuarea operaţiei, iar statul român va deconta, în baza formularului E112, costurile intervenţiei medicale. În cadrul campaniei se strâng bani pentru transport şi recuperarea postoperatorie. Bunicul copilului a menţionat că, dacă vor rămâne bani din această campanie, îi va returna pentru a fi folosiţi la ajutarea altui copil.

Primii care au contribuit la această campanie umanitară au fost jurnaliștii prezenți la conferința de presă.

error: Conţinut protejat !!