Campania în Dâmboviţa pentru turul 2 la prezidenţiale

Campania în Dâmboviţa pentru turul 2 la prezidenţiale

Campania electorală pentru tutrul 2 la prezidenţiale a fost dominată în Dâmboviţa de PSD.

Aproape în fiecare zi a campaniei au venit miniştri, vineri fiind în Dâmboviţa trei miniştri ai Guvernului Ponta, a fost semnat protocol de susţinere a candidatului PSD cu Partida Romilor Pro Europa, iar într-o conferinţă de presă PSD i-a adus pe liderii judeţeni ai PC, UNPR, PLR, PPDD şi PRM, Partida Romilor care şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul Victor Ponta.

Pe de cealaltă parte, ACL Dâmboviţa a susţinut o singură conferinţă de presă în care a cerut PSD convocarea Parlamentului. Teme locale au fost abordate doar la întrebările jurnaliştilor. Momentul de vârf al al ACL Dâmboviţa în această săptămână de campanie a fost marşul de vineri din Târgovişte.

Campania PSD

tariceanu-declaratii

Marţi au venit în judeţ preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Muncii, Rovana Plumb. Au mers la două societăţi comerciale, Nimet şi Cromsteel, şi au susţinut o conferinţă de presă împreună cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Miercuri PSD a semnat protocolul cu Partida Romilor pentru susţinerea lui Ponta în turul 2, prezent a fost şi ministrul Muncii, Rovana Plumb.

deju-acord-psd

Joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent în judeţul Dâmboviţa, unde s-a întâlnit cu producători agricoli din Voineşti şi Titu.

Vineri trei miniştrii au fost în judeţ: ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovivi, s-au întâlnit la Târgovişte cu oameni de afaceri. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost şi el prezent în judeţ, dar nu a avut acţiuni de campanie. La Târgovişte, Pricopie a participat la o întâlnire între cadre didactice, conducerea inspectoratului şcolar şi reprezentanţi ai unor firme din judeţ, unde s-a discutat despre învăţământul pofesional şi tehnic, la Găeşti a avut o întâlnire cu cadre didactice, iar la Băleni şi Gura Şuţii a participat la inaugurarea unei grădiniţe şi a unei şcoli.

Demonstraţia de forţă a PSD Dâmboviţa a inclus şi o conferinţă de presă în care liderii judeţeni ai PC, UNPR, PLR, PPDD şi PRM, Partida Romilor şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul Victor Ponta, precum şi protocolul semnat, la nivel de judeţ, cu Partida Romilor Pro Europa.

unpr-varfuri

Campanie UNPR în comuna Vârfuri

UNPR Dâmboviţa a arătat că se implică în campanie, a avut un marş în Târgovişte, iar în teritoriu a făcut campanie din casă în casă.

Campania ACL

În debutul campaniei electorale, ACL Dâmboviţa nu a existat din punct de vedere al comunicării publice, nu a avut niciun comunicat de presă, nicio acţiune, nicio conferinţă de presă. Cei doi copreşedinţi ai ACL, Ludovic Orban şi Iulian Vladu au susţinut joi o conferinţă de presă, dar în care nu au abordat probleme locale de campanie ci au cerut PSD să convoace Parlamentul pentru a dezbate și apoi a pica legea amnistiei și grațierii. Vineri a fost acţiunea cea mai puternică din campanie a ACL Dâmboviţa, un marş pe străzile Târgoviştei.

mars-acl

Cele două partide au avut şi pentru turul 2 acţiuni clasice de campanie, afişaj, campanie din casă în casă, au împărţit materiale promoţionale: pliante, eşarfe, brichete, iar PSD a dat şi ceasuri de mână.

Ca mod de implicare a liderilor celor două formaţiuni politice în această campanie pentru turul 2 şi preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, dar şi cei doi copreşedinţi ai ACL Dâmboviţa, Iulian Vladu şi Ludovic Orban, s-au implicat activ, au fost prezenţi în teritoriu şi au luptat, fiecare, pentru candidatul partidului său. Ca parlamentari s-au evidenţiat, prin implicarea în campanie, participarea la evenimente electorale şi deplasări în teritoriu, deputatul PSD Ionuţ Săvoiu şi senatorul PSD Leonardo Badea.

În campania electorală pentru turul 2 nu au fost incidente majore, la nivelul judeţului Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!