Grevă generală la Oţelinox Târgovişte

Grevă generală la Oţelinox Târgovişte

Salariaţii Oţelinox Târgovişte sunt în grevă generală, de vineri, protestul fiind declanşat pentru obţinerea unei creşteri salariale.

În grevă sunt 400 din cei aproape 700 de salariaţi ai societăţii. Oamenii au încetat lucrul şi protestează în curtea firmei.

”Îm urma negocierii contractului colectiv de muncă pentru perioada 2014-2016, singurul punct unde nu s-a convenit şi a rămas în conflict între administraţie şi sindicat este creşterea salarială. Administraţia a făcut o ofertă finală de 6% plus o primă de 800 de lei pentru fiecare salariat, iar sindicatul a solicitat 13% negociabil. Salariaţii au considerat că procentul de creştere salarială oferit de administraţie e nemulţumitor s-a ajuns la acest conflict. În grevă sunt 403 persoane”, a declarat liderul sindicatului de la Oţelinox, Dumitru Paraschiva.

Conform acestuia salariul mediu la Oţelinox este de aproximativ 2.300 de lei.

Luni va avea loc o nouă rundă de negocieri între patronat şi sindicat.

”Greva continuă până se ajunge la soluţionare sau până, conform legii, jumătate plus unul dintre colegii noştri renunţă”, a mai spus liderul sindicatului de la Oţelinox, Dumitru Paraschiva.

Conform acestuia, Oţelinox are aproximativ 700 de salariaţi. Oţelinox Târgovişte este singurul producator de table si benzi de otel inoxidabil laminate la rece din Romania si Europa de Est. Produsele realizate sunt exportate în special în Europa, dar şi în Asia şi America de Nord.

În octombrie 1997, pachetul majoritar de actiuni al SC Oţelinox SA (51%) a fost achiziţionat de Samsung Deutchland  GmbH – filiala a grupului Samsung Corporation.

Samsung Deutschland GmbH deţine în prezent 94,25% din capitalul social al Oţelinox.

error: Conţinut protejat !!