Dâmboviţa: Campania electorală pentru prezidențiale

campanie-usl-acl

Campania electorală în Dâmboviţa pentru alegerile prezidenţiale a decurs fără incidente majore, politicienii s-au bazat în principal pe campania ‘door to door’, cei mai activi fiind reprezentanţii PSD şi ACL.

În campanie, doi dintre candidaţi au avut vizite oficiale în judeţ, Victor Ponta (PSD) şi Dan Diaconescu (PPDD).

Victor Ponta a participat, pe 24 octombrie, la inaugurarea sediului Institutului de Cercetare Ştiinţifică de la campusul Universităţii Valahia, iar Dan Diaconescu a fost prezent pe 30 octombrie la Târgovişte, unde a susţinut o conferinţă de presă la care au fost prezenţi şi membri de partid şi simpatizanţi.

Campania ”door to door”(din uşă în uşă) a fost modul principal al politicienilor locali de a-şi promova candidatul. Cei mai vizibili în teritoriu au fost cei de la PSD, poate şi pentru faptul că au cel mai mare număr de primari din judeţ.

orban-caciula

Liderii politici judeţeni Adrian Ţuţuianu, Iulian Vladu, Ludovic Orban, precum şi parlamentarii PSD Leonardo Badea şi Ionuţ Săvoiu sunt cei care au fost cei mai activi în campanie, fiind prezenţi la majoritatea acţiunilor de campanie din teritoriu. La nivelul municipiului Târgovişte, preşedintele organizaţiei PSD din localitate – Cristian Stan – a fost cel care a fost pe teren, împreună cu echipa sa de campanie, în toate cartierele, pentru a-i convinge pe oameni să îl voteze pe Victor Ponta.

tutuianu-campanie

Tot PSD este partidul care are cele mai multe afişe şi bannere atât în Târgovişte, cât şi în judeţ. Cei de la PSD au reclamat că ACL a pus steaguri în Târgovişte fără a avea avizele necesare, reprezentanţii PNL şi PDL, dar nici primăria neavând vreo reacţie la această reclamaţie. Cei de la PMP au întârziat amplasarea de bannere, la nivelul judeţului Dâmboviţa, ori nu au avut materialele de campanie gata, ori au avut o anume strategie, au montat bannere abia în a doua jumătate a campaniei.

banner-udrea

Campania în presă nu a fost una susţinută, la nivelul judeţului Dâmboviţa, la televiziunile locale au fost emisiuni electorale, însă dezbaterile nu au fost unele aprinse, aşa cum se întâmpla, de exemplu, la alegerile locale. În mediul online au fost bannere publicitare pentru PSD, ACL şi PPDD, dar nu a fost o campanie susţinută. Politicienii, cu excepţia celor de la PSD, nici nu au mai susţinut conferinţele de presă săptămânale pe durata campaniei. Asta arată, într-un fel, şi un dezinteres total de a transmite mesajele electorale prin intermediul presei.

miting-psd

Un singur miting electoral a avut loc în Dâmboviţa în această campanie, a fost al PSD Târgovişte, pe 30 octombrie, la Casa Sindicatelor. Au fost prezenţi circa 600 de membri şi simpatizanţi, printre cei care  au transmis mesaje au fost preşedintele PSD Târgovişte Cristian Stan, liderul judeţean Adrian Ţuţuianu, miniştrii PSD Rovana Plumb şi Remus Pricopie.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfăşura pe 16 noiembrie.

În cursa electorală pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) şi patru independenţi: Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar.

error: Conţinut protejat !!