Parchetul Dâmboviţa: Nu ne-am autosesizat în cazul şantajului anunţat de preşedintele CJ (audio)

Parchetul Dâmboviţa: Nu ne-am autosesizat în cazul şantajului anunţat de preşedintele CJ (audio)

Parchetul Dâmboviţa anunţă că nu s-a autosesizat în cazul şantajului la care preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu,  a anunţat că a fost supus din partea unui consilier judeţean care i-a cerut să pună mai multe persoane în diferite funcţii în schimbul votului la rectificarea bugetară.

Ţuţuianu nu a dat numele acelui consilier.

Parchetul Dâmboviţa susţine că, dată fiind calitatea persoanei, de preşedinte de consiliu judeţean, nu are competenţă în acest caz.

”Nu se află înregistrată o astfel de cauză întrucât, potrivit calităţii persoanei, adică aceea de preşedinte al consiliului judeţean, nu suntem competenţi noi, nu este competent Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa (…). Nu ne autosesizăm pentru că nu este competenţa noastră”, a declarat, miercuri, pentru stiriDB, purtătorul de cuvânt al Parchetului Dâmboviţa, Camelia Matei.

În presa locală din Dâmboviţa au apărut informaţii, fiind citat prim procurorul Parchetului Dâmboviţa, Iulian Preda, că Parchetul Dâmboviţa s-a autosesizat în cazul declaraţiilor preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, referitoare la şantaj.

”Primul procuror nu mi-a spus nimic, în sensul că ar fi făcut o astfel de afirmaţie pe undeva, că ne-am autosesizat noi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Dâmboviţa, Camelia Matei.

error: Conţinut protejat !!