Niciun turist nu a trecut pe la Centrul de informare de la Malu cu Flori, realizat cu 200.000 euro

Niciun turist nu a trecut pe la Centrul de informare de la Malu cu Flori, realizat cu 200.000 euro

Niciun turist nu a trecut pe la Centrul de informare turistică din localitatea dâmbovițeană Malu cu Flori de când a fost inaugurat în luna mai a acestui an, a declarat primarul din Malu cu Flori, Toma Procopie, citat de Agerpres.

Centrul de informare turistică a costat 200.000 de euro, beneficiind de o finanțare cu fonduri europene.

”Deocamdată, de ce să nu fiu sincer, nu a venit nimeni. Însă, eu cred că pe viitor va avea utilitate. Eu așa cred. Cei doi angajați ai centrului sunt din zonă. Bineînțeles că stau la centru, sunt găsiți acolo. Salariul lor este minim pe economie”, a spus primarul din Malu cu Flori, Toma Procopie.

Acesta a precizat că a accesat fonduri europene pentru infrastructură și alimentare cu apă în comună, iar acum așteaptă să vină și turiștii.

”Sunt din 2004 primar și, în tot acest timp, am încercat atât să refacem infrastructura rutieră, să avem alimentare cu apă și canalizare. Prin ceea ce am realizat și vom realiza sperăm să atragem turiștii, cât și oameni, mai ales din București, să vină să cumpere terenuri și să populăm comuna. Am reabilitat drumul, l-am pietruit, încercăm pe fonduri europene să îl modernizăm și să facem legătura între Malu cu Flori și Bărbulețu, adică legătura între Valea Dâmboviței și Valea Ialomiței și, implicit, dezvoltarea turismului. În 2004 am accesat pe SAPARD alimentare cu apă, am extins alimentarea cu apă pe Ordonanța 28. Până la sfârșitul anului, 98% din localitate va avea alimentare cu apă”, a mai spus primarul din Malu cu Flori, Toma Procopie.

Centrul de informare turistică din Malu cu Flori, realizat cu fonduri europene de circa 200.000 de euro, a fost inaugurat în luna mai 2014. Perioada de implementare a proiectului a fost aprilie 2011-aprilie 2014, iar banii au fost obținuți prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Centrul promovează obiectivele turistice din localitățile Malu cu Flori, Cândești, din județul Dâmbovița, și Boțești, județul Argeș.

”În ultimii 10 ani interesul pentru turism a crescut, iar în zonă a început să se dezvolte o rețea de pensiuni agroturistice. Centrul de informare turistică va promova obiectivele și acțiunile turistice din zonă. Acest centru va da posibilitatea întreprinzătorilor locali să își evidențieze oferta, iar, pe de altă parte, turiștilor le va fi de folos pentru a afla posibilitățile de cazare și de obiective turistice ale zonei”, spunea primarul din Malu cu Flori, Toma Procopie, la inugurarea centrului de informare turistică.

error: Conţinut protejat !!