Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Târgoviştei

Cristian Stan, Ionuț Săvoiu, Radu Popa, Andrei Plumb

Cristian Stan, Ionuț Săvoiu, Radu Popa, Andrei Plumb

Preşedintele PSD Târgovişte, Cristian Stan, pare singurul social democrat decis să intre în lupta electorală pentru Primăria Târgovişte, în cazul celorlalţi nominalizaţi ca posibili candidaţi au fost rostite refuzuri (Radu Popa, Ionuţ Săvoiu) sau nu s-a luat încă o decizie (Andrei Plumb).

Alegerile pentru această funcţie vor avea loc la începutul anului viitor.

PSD Dâmboviţa a anunţat că sunt mai mulţi posibili candidaţi care vor fi incluşi într-un sondaj, iar cel care va fi cel mai bine clasat va rămâne în cursa electorală. În afară de Cristian Stan, ceilalţi nominalizaţi pentru a participa la acest sondaj au anunţat că nu vor să candideze. Mai nuanţată este, totuşi, declaraţia lui Andrei Plumb. Acesta a spus ”nu vreau şi nu sunt educat să îmi încep cariera politică pe groapa altuia”, dar a dat de înţeles că va lua o decizie privind candidatura după alegerile prezidenţiale.

Cei nominalizaţi pentru sondaj sunt: Cristian Stan – preşedinte PSD Târgovişte, viceprimar al municipiului Târgovişte; Ionuţ Săvoiu – deputat în Colegiul Titu; Andrei Plumb – director de programe Clubul Social Democrat Dâmboviţa; Radu Popa – deputat de Târgovişte.

Radu Popa a anunţat, joi, într-o conferinţă, răspunzând unei întrebări pe acest subiect, ”nu candidez”.

”După alegerile prezidenţiale, în câteva luni, anul viitor situaţia asta trebuie să înceteze (interimatul la Primăria Târgoviştei, n.r.). Nu candidez (…). Candidatul PSD va fi stabilit printr-un sondaj comandat de organizaţie şi va fi persoana care va fi cel mai bine plasată în acest sondaj. Figurez şi eu, alături de următorii domni: Cristian Stan, Ionuţ Săvoiu, Andrei Plumb, nu ştiu dacă şi Leo Badea”, a precizat Radu Popa.

Acesta a explicat şi cum au fost alese numele care apar în sondaj.

”Cei care sunt în sondaj sunt oameni care au legătură cu Târgoviştea şi care şi-au dorit să ajungă pe listă. Organizaţia în ansamblu a făcut lista, la propunerea domnului preşedinte Ţuţuianu”, a mai spus Radu Popa.

”Deocamdată ne ocupăm de campania prezidenţială, după aceea ne ocupăm şi de Primăria Târgovişte”, a completat acesta.

Ionuţ Săvoiu şi Andrei Plumb au făcut declarații, preluate de presa locală din Dâmboviţa, despre candidatura la Primăria Târgovişte.

”Personal, rămân la opinia mea modestă că, pentru moment, am de dus la capăt, în Colegiul Titu, un mandat de parlamentar care mă onorează”, a spus Ionuţ Săvoiu.

”Candidatura pentru Primăria Târgoviştei este pentru mine un proiect pe care îl iau în seamă numai după alegerile din toamnă. Ştiu că sunt pe lista preşedintelui PSD Dâmboviţa şi le mulţumesc colegilor mei că mă consideră o soluție viabilă pentru scaunul de primar al municipiului. Nu vreau şi nu sunt educat să îmi încep cariera politică pe groapa altuia. Deci, si subliniez asta, până după prezidențiale, consider că orice discuție pe această temă poate fi o discuție, dar atât. Din punctul meu de vedere este un subiect secundar, politic vorbind, în acest moment pentru Dâmboviţa sau mai exact pentru organizația PSD. Ar trebui să ne preocupe pe toţi pregătirea alegerilor prezidențiale. Şi oricine vorbește în numele meu, o face din motive care îmi scapă şi fără vreun mandat din partea mea”, a spus Andrei Plumb.

Cristian Stan a spus, când a fost întrebat despre candidatură, că sondajul va fi cel care va stabili candidatul.

Anul trecut, în presa locală din Dâmboviţa, apărea un articol despre cum vede deputatul PSD de Târgovişte, Radu Popa, şansele lui Cristian Stan.

”Într-o postare pe facebook, Radu Popa, deputat de Târgoviște și consilier personal al prim-ministrului Victor Ponta, îl face praf pe Cristi Stan. Răspunzând unui comentariu la o postare de a sa, Radu Popa afirmă: ”(…) și dacă plec eu și dacă plecăm toți din Târgoviște, tot nu trece Cristi Stan de 10% în sondaje!””, se arăta în acel articol.

Acum, Radu Popa spune că ”domnul Cristian Stan are aceleaşi şanse ca oricare dintre ceilalţi candidaţi ai PSD-ului, dar are mai multe şanse decât Gabriel Boriga şi Ciprian Prisăcaru”.

error: Conţinut protejat !!