Dâmboviţa: PSD şi ACL se contrazic pe hotărâri adoptate la ultima şedinţă de consiliu judeţean

Dâmboviţa: PSD şi ACL se contrazic pe hotărâri adoptate la ultima şedinţă de consiliu judeţean

PSD şi ACL Dâmboviţa se contrazic pe tema adoptării a două proiecte de hotărâre de consiliu judeţean, reprezentanţii PDL şi PNL susţinând că au majoritate şi că proiectele au trecut, iar PSD că nu a  fost întrunit cvorumul necesar.

Proiectele respective vizează numirea unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa (propuneri ale ACL) în Adunările Generale ale Acţionarilor la SC LDP şi Casa de Asigurări Dâmboviţa.

După şedinţa de consiliu judeţean, ACL Dâmboviţa a dat un comunicat de presă prin care îşi anunţa victoria la vot în consiliu.

[spoiler title=”COMUNICAT ACL (click pentru textul integral)” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Majoritatea ACL din Consiliul Județean Dâmbovița a impus la 15% din salariul directorului cuantumul remunerației pentru membrii Adunării Generale a Acționarilor și ai Consiliilor de Administrație de la SC Carpatmontana Serv. SA, SC LDP SA, SC Parc Industrial Priboiu SA și SC Moreni Parc Industrial SA. Propunerea PSD, de acordare a indemnizației de 25% din salariul directorului, a fost respinsă la vot, în plen.

Consilierii județeni ai Alianței Creștin Liberale Dâmbovița au apreciat că indemnizația cuvenită membrilor AGA și ai CA trebuie să se stabilească având în vedere gravele dificultăți economice ale societăților menționate. Totodată, în mandatul trecut, remunerația în consiliile de administrație și în adunările generale ale acționarilor fusese plafonată la 50 de lei, iar propunerea de acordare a 25% din salariul directorului – în condițiile în care nu este justificată de performanțe economice – arată modul în care PSD risipește resursele publice, în dispreț față de dâmbovițeni.

Alianța Creștin Liberală a întrunit majoritatea și la votul secret pentru desemnarea reprezentanților AGA de la SC LDP și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Departamentul de comunicare al ACL Dâmbovița

[/spoiler]

Consiliu Judeţean Dâmboviţa a dat, în replică, un comunicat de presă în care anunţă că nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru adoptarea celor două hotărâri. Comunicatul este semnat de vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ioan Marinescu, cel care a condus şedinţa respectivă de consiliu, şi de secretarul CJ Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff.

[spoiler title=”COMUNICAT CJ (click pentru textul integral)” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

 Referitor  la rezultatele votului secret din ședința ordinară de consiliu județean din data de 30.09.2014

 În urma informaţiilor eronate apărute în presa locală referitoare la anumite proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței ordinare de consiliu județean, din data de 30 septembrie 2014,  dorim să aducem la cunoștință opiniei publice următoarele aspecte:

1.Proiectele de hotărâre numerele 4 și 21 de pe ordinea de zi nu au fost aprobate, întrucât nominalizarea domnului Popa Aurelian ca reprezentant al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC LDP SA şi respectiv a doamnei Ionescu Lavinia ca reprezentant al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa nu au întrunit numărul de voturi necesar.

  1. Facem precizarea că, din totalul de 29 de consilieri judeţeni prezenţi și care și-au exprimat dreptul la vot, rezultatul votului pentru nominalizarea domnului Popa Aurelian a fost următorul:

14  voturi pentru

12  voturi abţineri

3  voturi nule

În consecință, numărul minim de voturi necesar aprobării proiectului de  hotărâre  nu a întrunit cvorumul de minim 15 voturi pentru, conform art.45(1) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001.

În ceea ce privește alegerea doamnei Lavinia Ionescu ca reprezentant al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Consiliul de Administrație al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa, rezultatul votului a fost următorul:

13  voturi pentru

12  voturi împotrivă

4  voturi nule

Și în acest caz, numărul minim de voturi necesar aprobării proiectului de  hotărâre  nu a întrunit cvorumul de minim 15 voturi pentru, conform art.45(1) din Legea administrației publice locale nr. 215/2001.

Pentru motivele mai sus – menționate, cele două proiecte de hotărâre vor fi repuse pe ordinea de zi a următoarei ședinţe de consiliu județean.

 

Vicepreședinte,                                                                     Secretarul județului,

  1. Ioan Marinescu                  dr. Ivan Vasile Ivanoff
[/spoiler]

Disputa pe acest subiect a continuat şi pe facebook, între consilierul judeţean PDL Marin Antonescu şi vicepreşedintele CJ Dâmboviţa Ioan Marinescu.

foto fb cj

error: Conţinut protejat !!