15 ani de Dacia – Renault, sărbătoriţi la Centrul Renault Technologie de la Titu (foto)

renault-titu-15-06

Sărbătorirea a 15 ani de la preluarea uzinei Dacia de către Renault a avut loc, marţi, la Centrul Renault Technologie de la Titu, în prezenţa preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Magda Vasiliu şi Lucian Mîndruță  au fost prezentatorii evenimentului. Istoria Dacia a fost prezentată sub forma unui buletin de ştiri, la care au fost invitaţi în ”studioul” de pe scenă oficialităţi şi directori din cadrul companiei de autoturisme.

renault-titu-15-01

De la intrarea sa în grupul Renault, în 2 iulie 1999 (data semnării contractului de privatizare), Dacia a devenit un actor major al economiei româneşti. Astăzi, Dacia este cel mai mare exportator al României şi compania cu cea mai mare cifră de afaceri din ţară.

renault-titu-15-02

”Mi se umple inima de bucurie când văd cum a evoluat acest proiect, această investiţie, la care mi-am adus contribuţia începând de la iniţiere şi pe parcus, atunci când am ajuns prim ministru. E o investiţie, aş spune, capitală pentru economia României, este cea mai mare întreprindere exportatoare din România, are o contribuţie majoră în crearea PIB-ului României, undeva la 3%, a creat locuri de muncă (…). Este unul dintre principalele motoare ale economiei româneşti”, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

În cei 15 ani după privatizarea Dacia, compania Renault a făcut  investiții de 2,3 miliarde de euro. Acum la Dacia lucrează 17.000 de oameni direct în producţie.

​A​nul acesta Renault România aniversează 10 ani de la lansarea Logan şi 15 ani de activitate, iar Centrul de la Titu împlineşte 4 ani de la înfiinţare.

renault-titu-15-03

​La evenimentul aniversar de marţi, de la Titu, au fost prezenţi preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, senatorul Ecaterina Andronescu, reprezentanţi din conducerea companiei Renault, directorul Dacia de la momentul privatizării – Constantin Stroe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa – Ioan Marinescu, prefectul Victor Sanda, deputatul PSD Ionuţ Săvoiu, primarul din Titu Traian Niculae, viceprimarul din Titu Vlad Oprea, directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat.

renault-titu-15-04

Evenimentul de la Titu s-a încheiat cu un concert susţinut de bursieri ai Fundaţiei Principesa Margareta a României. Dacia a reluat din acest an colaborarea cu această fundaţie la proiecte de sprijinire a comunităţii.

renault-titu-15-07

stiriDB a fost singura instituție media din Dâmbovița invitată la eveniment.

error: Conţinut protejat !!