Sindicaliştii protestează, la Târgovişte, din cauza impozitării ajutoarelor acordate de sindicat

Sindicaliştii protestează, la Târgovişte, din cauza impozitării ajutoarelor acordate de sindicat

Sindicalişti de la Cartel Alfa au anunţat cinci zile de protest la Târgovişte, începând de luni, din cauză că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dâmboviţa a decis impozitarea ajutoarelor acordate membrilor de sindicat.

Luni, în prima zi a protestului ce a avut loc în faţa sediului Finanţelor Publice Dâmboviţa, au fost prezenţi circa 100 de sindicalişti.

”Cartel Alfa – Filiala Dâmboviţa consideră nelegală Decizia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa de a impozita ajutoarele sociale acordate de sindicate pentru motivul că nu există suficiente dovezi care să justifice necesitatea acordării lor precum şi caracterul social al acestor ajutoare, în cazul salariaţilor care s-au aflat în grevă, în şomaj sau în situaţii sociale grele”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa Dâmboviţa.

În document se mai arată că sindicatele acordă ajutoare din fonduri proprii, constituite din cotizaţiile membrilor de sindicat. Conducerea sindicatului Cartel Alfa Dâmboviţa susţine că nu există temei legal de impozitare cu 16% a ajutoarelor acordate de sindicat.

”Cu toate că Legea 571/2003 – Codul Fiscal coroborată cu HG 44/2004 prevede clar şi fără echivoc că ajutoarele sociale acordate de sindicate nu se impozitează, în premieră naţională, autoritatea de control financiar din Dâmboviţa, îşi permite să interpreteze de la sine putere legea şi să dispună impozitarea acestor ajutoare pe motiv că salariaţii aflaţi în grevă, cu contractul individual de muncă suspendat sau în diverse situaţii sociale grele, au suficiente venituri şi pot plăti impozitul de 16 % pe ajutoarele primite de la sindicate”, se mai arată în comunicatul Cartel Alfa Dâmboviţa.

Protestele sunt anunţate perioada 22 – 26 septembrie 2014 , între orele 15.30 – 16.30 , în faţa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!