Peste 1.000 de participante la Campionatul european de majorete de la Târgovişte (foto)

Peste 1.000 de participante la Campionatul european de majorete de la Târgovişte (foto)

Peste 1.000 de participante din 10 ţări au concurat, în perioada 11-14 septembrie, la Campionatul european de majorete ce a avut loc la Târgovişte, pe platoul din faţa prefecturii.

Concurentele au avut probe de pom-pom, baton, mace şi show, la eveniment fiind prezenţi în număr mare spectatori, cei mai mulţi localnici şi membri ai delegaţiilor.

La proba de baton senioare, echipe din Croaţia au ocupat cele trei locuri ale podiumului. La baton cadete şi junioare locul I a fost adjudecat tot de Croaţia.

La proba de pom-pom senioare pe primul loc s-a situat echipa din Cluj, pe locul doi Dracula’s Girls din Târgovişte. La junioare şi cadete, Clujul a fost pe primul loc.

La proba mace echipa din Muntenegru a luat medalia de aur.

La proba show primul loc a fost adjudecat de Cehia.

Participantele provin din 10 state: Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Bulgaria, Franţa, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi România.

”Majoretismul este o ramură de sport oficial recunoscută în România de Ministerul Tineretului şi Sportului. De aceea şi noi am venit în sprijinul acestei ramuri sportive şi am făcut tot posibilul ca oaspeţii noştri să se simtă bine la Târgovişte şi să plece cu o impresie bună (…). În afara părţii sportive, mai este şi aspectul turistic. Mulţi dintre cei care participă la competiţie s-ar putea întoarce, împreună cu prietenii, pentru a vizita Cetatea de Scaun Târgovişte”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

FOTO: Marius Mititelu

campionat-european-majorete-2014-12

campionat-european-majorete-2014-13

campionat-european-majorete-2014-15

campionat-european-majorete-2014-14

campionat-european-majorete-2014-19

campionat-european-majorete-2014-18

campionat-european-majorete-2014-11

campionat-european-majorete-2014-17

campionat-european-majorete-2014-16

error: Conţinut protejat !!