Sute de mii de lei, pierduţi de Spitalul Judeţean Târgovişte din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor

Sute de mii de lei, pierduţi de Spitalul Judeţean Târgovişte din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor

Circa 725.000 de lei vor fi reţinuţi de Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa de la Spitalul Judeţean Târgovişte din cauza completării greşite a fişelor pacienţilor de către medici, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”În urma controlului exercitat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate s-a constatat că nu există concordanţă între serviciile medicale contractate raportate către furnizori şi decontate de CJAS şi serviciile consemnate în evidenţele specific existente la nivelul spitalului. Ca să fiu mai explicit: în fişa de la spital scrie dureri de cap şi se decontează afecţiuni care ţin de stomac sau care ţin de ortopedie”, a susţinut Ţuţuianu.

Cauza completării greşite a fişelor: indolenţa celor care le completează.

”Care este cauza? Indolenţa multora dintre cei care întocmesc documentele, una din cauze, pentru că există o codificare a tipului de boală, dacă ai greşit codificarea şi tratamentul este pentru un alt cod evident că vine Casa de Asigurări de Sănătate şi îţi ia banii. Avem 725.000 de lei, bani care trebuie să fie reţinuţi de CJAS pentru asemenea lucruri”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Suma de 725.000 de lei a rezultat din completarea greşită a fişelor medicale din 2011 până acum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mai spus că a discutat cu medicii de la Spitalul Judeţean Târgovişte despre achiziţia de medicamente, unde au fost constatate anumite nereguli.

”Am discutat despre achiziţia de medicamente pentru că am constat, prin auditul propriu al consiliului judeţean, că s-au cumpărat medicamente deşi mai erau pe stoc cantităţi suficiente pentru o perioadă mai lungă sau ce era pe stoc era la limita de valabilitate. Am discutat despre circuitul medicamentelor de la farmacie până ajung la bolnav, pentru că am constat iarăşi, cu prilejul auditului consiliului judeţean, nereguli şi pe acest segment. Nu de acum, nereguli istorice”, a susţinut preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!