PDL va nominaliza propunerile de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

PDL va nominaliza propunerile de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, a anunţat că la următoarea şedinţă de consiliu judeţean se va propune schimbarea celor doi vicepreşedinţi, PSD şi PNL, nominalizările pentru funcţii urmând să fie făcute de PDL.

Nu este prima dată când actualul preşedinte al PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, anunţă că vrea să îl schimbe pe vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gabriel Grozavu, pe care îl acuză de apropiere de PSD şi pe care îl numeşte ”sluga lui Ţuţuianu”.

”Sunt în continuare discuţii în legătură cu cele 20 de localităţi, sunt câteva localităţi în care se poate constitui majoritate şi cu PPDD, nu ştiu să vă spun exact numărul lor dar se lucrează pe subiectul ăsta. La consiliul judeţean (…) cel mai probabil în prima şedinţă ordinară vom cere schimbarea vicepreşedinţilor, nominalizările urmând să fie făcute de PDL”, a afirmat preşedintele PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, 12 de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu.

Un post de consilier este liber, după ce un reprezentant PC şi-a dat demisia, iar unul dintre consilierii PDL, Vasile Moise – membru al Partidei Romilor, votează alături de PSD, motiv pentru care PDL l-a exclus din partid şi a cerut să fie exclus şi din consiliu.

În aceste condiţii, la CJ Dâmboviţa, majoritatea PDL-PNL nu este una sigură, însă, matematic, aceasta există.

În prezent vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa sunt Ioan Marinescu (PSD) şi Gabriel Grozavu (PNL). După ce s-a anunţat fuziunea PNL -PDL,  liderii celor două partide au spus că vor să schimbe majorităţile în consiliile locale şi judeţene unde este posibil.

error: Conţinut protejat !!