8 plante şi alimente care ucid bacteriile rezistente la antibiotice
Abuzul de antibiotice a dus, în zilele noastre, ca bacteriile care cauzează infecţii să devină extrem de rezistente la tratamentul medicamentos convenţional. Un alt motiv pentru care antibioticele nu mai sunt la fel de eficiente astăzi este consumul de carne de animale injectate cu antibiotice.
Expunerea constantă la antibiotice care ucid inclusiv bacteriile ”bune” este responsabilă pentru creşterea de super-bacterii, extrem de puternice, prin rezistenţa lor la un număr tot mai mare de medicamente antibiotice. Sunt plante şi alimente care pot ajuta la uciderea bacteriilor rezistente la antibiotice.
Mierea de albine
Cercetărorii de la Universitatea Salve Regina din Newport, Rode Island, au demonstrat într-un studiu recent că mierea de albine este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale de pe Pământ. Mierea conţine o combinaţie remarcabilă de agenţi antimicrobieni şi antibiotici: polifenoli, peroxid de hidrogen şi un efect osmotic.
Usturoiul
Utilizat în anii 1700 pentru alungarea ciumei, usturoiul este unul dintre cele mai puternice arme împotriva infecţiilor. Are proprietăţi antibiotice, antivirale şi antifungice.
Uleiul de oregano
Uleiul esenţial de oregano este un alt leac străvechi cunoscut pentru capacităţile sale de a ucide bacteriile şi de a ajuta la controlul infecţiilor cu stafilococi. Uleiul de oregano are multipple proprietăţi care îl recomandă împotriva bolilor infecţioase de orice natură: antioxidante, antiseptice, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antiparazitare şi calmante ale durerii.
Uleiul de arbore de ceai
Este un ulei puternic care poate ucide infecţiile pielii cu stafilococi rezistenţi la antibiotice. În acest scop uleiul esenţial de arbore de ceai trebuie folosit nediluat.
Extractul de frunze de măsline
Această substanţă, utilizată de secole pentru combaterea infecţiilor bacteriene, este şi astăzi folosită în unele spitale europene împotriva infecţiilor cu stafilococi. Extractul de frunze de măslin este de asemenea benefic în întărirea sistemului imunitar.
Echinacea
Cu câteva secole în urmă echinacea era folosită pentru tratarea rănilor deschise, infecţiilor şi bolilor cauzate de bacterii, inclusiv septicemie şi difterie. A fost de asemenea folosită pentru prevenirea îmbătrânirii premature.Astăzi echinacea este prescrisă de medicii naturişti ca imunostimulator pentru răceală şi gripă.
Argintul coloidal
Înainte de 1938, când nu erau dezvoltate antibioticele, medicii utilizau argintul coloidal ca o substanţă principală pentru tratarea bolilor provocate de bacterii. Antibioticele pot afecta rinichii şi funcţiile hepatice, în timp ce argintul coloidal ajută la vindecarea bolilor.
Turmenicul
Acest condiment oriental a fost folosi în medicina chineză pentru tratarea unei game diverse de infecţii bacteriene datorită proprietăţilor antibacteriene şi antiinflamatorii. Turmenicul poate fi aplicat şi extern pentru stafilococul auriu şi alte leziuni infecţioase ale pielii.