”Micii jurnalişti”, şcoală de vară pentru copii

”Micii jurnalişti”, şcoală de vară pentru copii

Copii cu vârste între 8 şi 15 ani sunt aşteptaţi la şcoala de vară ”Micii jurnalişti”. Cursurile încep pentru prima serie pe 3 iulie, iar o a doua serie va fi în luna august.

Proiectul ”Micii jurnaliști” a fost conceput ca o şcoală de vară pentru copii, în cadrul căreia se pot pregăti, într-un mediu relaxat. O ”școală” în care să se exprime liber, să fie apreciați pentru părerile lor și încurajați să aibă inițiativă.

Cursurile se vor ţine la la Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu” din Târgovişte.

Durata cursurilor

Pentru însuşirea unor cunoştinţe de bază despre presa scrisă, radio, TV și agenţia de presă  sunt necesare trei luni, cu şedinţe săptămânale, a câte două ore. Abonamentul costă 100 de lei pe lună, bani ce pot fi plătiți în două tranșe.

micii-jurnalisti-02

Cum se vor desfășura cursurile?

Copiii vor învăța jucându-se să facă fotografii, să redacteze o știre, să selecteze informațiile corecte, vor face exerciții de dicție, vor învăța despre instituțiile statului, se vor întâlni cu personalități locale și vor vizita redacții.

Trainer: Manina Leașu, director Știri la Radio Minisat (absolventă de Filosofie-Jurnalistică și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România).

”Presa are rolul ei, foarte important, în informarea noastră, dar îşi poate folosi foarte abil resursele pentru a ne induce în eroare şi pentru a ne conduce pe o pistă favorabilă unor scopuri ascunse. Cum ne putem da seama că suntem manipulaţi şi cum ne putem feri de manipulare? Aceasta este întrebarea al cărei răspuns ar trebui să-l cunoaştem toţi şi, mai ales, copiii noştri, atât de expuşi „bombardamentului” mediatic. La Şcoala de Vară „Micii jurnalişti” încercăm să descifrăm adevărul de dincolo de imagine şi de cuvinte, încercăm să găsim cifrul unei informaţii corecte, în beneficiul nostru”, a declarat, pentru stiriDB, Manina Leaşu.

Cei interesați găsesc mai multe informații pe site-ul: www.miciijurnalisti.wordpress.com  sau pe Facebook. Pentru înscrieri puteți trimite un e-mail la: maninaa@yahoo.com sau puteți suna la: 0721.534.522.

micii-jurnalisti-03

error: Conţinut protejat !!