Mandatul primarului din Vulcana Pandele a încetat după ce edilul a fost condamnat

Mandatul primarului din Vulcana Pandele a încetat după ce edilul a fost condamnat

Mandatul primarului din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, Olteanu Constantin, a încetat, după ce edilul a fost condamnat definitiv într-un caz de conflict de interese.

”Astăzi, 11.06.2014, Prefectul Judeţului Dâmboviţa a emis Ordinul nr. 84/11.06.2014 privind constatarea încetării mandatului Primarului comunei Vulcana-Pandele, domnul Olteanu Constantin. Actul administrativ a fost emis având în vedere Sentinţa penală nr. 193/14.10.2013, pronunţată de Curtea de Apel Ploiești în dosarul nr. 641/42/2013, rămasă definitivă, prin care a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat anul trecut Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Decizia, pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti, rămasă definitivă, arată că edilul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare de doi ani şi jumătate cu suspendare, pentru conflict de interese. În cauză a fost condamnat şi cumnatul primarului, Valeriu Rădulescu, consilier local. Instanţa le-a interzis lui Constantin Olteanu şi Valeriu Rădulescu dreptul de a ocupa o funcţie publică pentru o perioadă de 10 ani .

Potrivit raportului ANI, din iunie 2013, Olteanu Constantin a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât Primăria comunei Vulcana Pandele, reprezentată de acesta în calitate sa de primar, a încheiat contracte de prestări servicii, în valoare totală de 44.975 lei, cu S.C. EMIROX S.R.L. (societate în cadrul căreia sora acestuia este asociat și administrator).

stiriDB vă prezintă ordinul prefectului Dâmbovița:

error: Conţinut protejat !!