Percheziții în Dâmbovița într-un dosar de corupție cu fonduri de la APIA

Percheziții în Dâmbovița într-un dosar de corupție cu fonduri de la APIA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează percheziții la 13 adrese din Dâmbovița, București și Suceava, unele la sediile unor instituții publice și persoane juridice, într-un dosar de corupție cu fonduri alocate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local și oameni de afaceri. În cursul dimineții de 4 iunie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 13 locații situate în municipiul București, județele Suceava și Dâmbovița, din care 5 sunt sediile unor instituții publice și persoane juridice”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.

În această cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Acțiunea vizează nereguli în peste 240 de dosare de acordare a sprijinului financiar pentru exploatații agricole și zootehnice care nu desfășurau astfel de activități, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că sunt suspectate aproximativ 20 de persoane, printre care și un agent de poliție, un fost primar din Câmpulung Moldovenesc și un medic veterinar.

Toate persoanele suspectate vor fi duse la DNA Suceava pentru audieri, au mai precizat aceleași surse.

error: Conţinut protejat !!