Consecinţele europarlamentarelor pentru partidele din Dâmboviţa
Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cel mai mare scor la alegerile europarlamentare în Dâmboviţa cu 50,31%. Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îşi consolidează poziţia în partid. Este un scor foarte bun, la momentul când Ţuţuianu a anunţat că îşi propune să obţină jumătate plus unu din voturi era privit cu neîncredere atât de unii dintre membri PSD, cât şi de adversari politici.
PDL s-a clasat pe locul doi în Dâmboviţa, cu 14,14%. Democrat liberalii îşi propuseseră 20%. Spun că este un scor mic, dar explicabil după trădările din partid. Primarii PDL care au făcut campanie altor partide nu vor fi excluşi din partid (nu îşi pierd mandatul de primar, liderii PDL spun că i-ar răsplăti pe primari dacă i-ar da afară), în schimb primvicepreşedintele PDL Dâmboviţa, Jean Popescu, a anunţat că vor fi excluşi viceprimarii şi consilierii locali care nu au muncit pentru partid.
PNL Dâmboviţa a avut un scot mult sub aşteptări, 10,15%, dar explicabil ţinând cont de structura organizatorică din teritoriu şi de rezultatele obţinute până acum în alegeri. Majoritatea preşedinţilor de organizaţii locale riscă să îşi piardă funcţia din cauză că nu au obţinut targetul de 25%. Conducerea organizaţiei nu îşi pune mandatul la dispoziţie, după cum anunţau liderii PNL Dâmboviţa înainte de rezultatul alegerilor, în eventualitatea unui eşec.
PMP Dâmboviţa a avut un scor de 5,14% la europarlamentare. Rezultatul este sub aşteptări, PMP şi-a propus 20% în judeţ. O explicaţie ar fi plecarea din partid a deputatului Florin Popescu, cunoscut drept bun organizator şi cu susţinători din rândul primarilor dâmboviţeni. PMP rămâne cu tot mai puţină susţinere în Dâmboviţa.